Secretele revenirii canotajului românesc în elita mondială. Părerea specialistului

Secretele revenirii canotajului românesc în elita mondială. Valentin Popescu, organizatorul Galei Trofeelor Alexandrion, explică superperformanțele sportivilor noștri de la Mondialele din Cehia.

secretele revenirii

 

Valentin Popescu i-a remarcat, în primul rând, pe soții Ionela și Marius Cozmiuc, ambii campioni mondiali, dar și pe Simona Radiș și Ancuța Bodnar, ultima făcându-și cadou aurul mondial chiar de ziua ei: „Cele două domină atât de clar proba de dublu rame, încât nici nu mă gândesc că pot rata în vreun fel medalia olimpică pentru a doua oara consecutiv”.

Aceste performanțe sunt rodul muncii sportivilor, dar și a celor din spatele lor, printre care se detașează Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, „un sportiv cu 5 medalii olimpice de aur în palmares, care plânge pe marginea lacului pentru performanțele celor de azi”.

„Rezultatele din aceste zile ale canotorilor nu ar fi fost posibile fără Elisabeta Lipă, care a strâns în jurul ei în primul rând oameni care trăiesc pentru acest sport, oameni care nu se dau în lături de la orice sacrificiu și de la orice muncă, oricât de grea, pentru realizarea performanțelor”, afirmă creatorul Galei Trofeelor Alexandrion.

„Pentru că asta a lipsit în ultimul deceniu și lipsește în sportul românesc. Oamenii care trăiesc pentru sport trebuie să fie în sport pe poziții importante pentru a aduna în jurul lor alți oameni de calitate și dornici să se sacrifice pentru o medalie”, este de părere Popescu.

„Brandurile serioase din piață trebuie să își asocieze imaginea cu fetele de la canotaj”

Potrivit specialistului, și în domeniul marketingului Federația Română de Canotaj este într-o perioadă fastă: „Am văzut acțiuni, am văzut mult mai multă imagine a canotajului în presă, mai multă deschidere și o atitudine de colaborare cu publicul. Nu întâmplator, de ceva vreme, vin aceste rezultate. Sunt oameni care își fac bine și cu dedicație treaba. Deși noi vedem doar vârfurile, în spatele acestor campioni sunt mulți oameni care muncesc 11 luni pe an, poate și mai mult”, remarcă specialistul în marketing sportiv.

Vezi și:   Medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de Canotaj

„N-ar fi rău ca firme mari să își atașeze pe viitor brandul de imaginea acestor campioni. Sportivii de valoare cu imagine din ce în ce mai vizibilă în media pot fi o miză pentru orice brand serios din piață”, a punctat Valentin Popescu.

„Canotajul este un exemplu că un sistem învechit care producea campioni se poate adapta fără probleme. Cea mai importantă este dorința de a face performanță, de a atrage fonduri și de a pune oameni valoroși pe funcțiile potrivite”, a concluzionat expertul pe imagine.

Patru medalii de aur pentru România la CM din Cehia

La Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, România a obţinut patru medalii de aur:

  • Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin categorie uşoară
  • echipajul de dublu rame masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan)
  • echipajul de dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
  • echipajul de 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).

România a participat la CM din Cehia cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi, reuşind să se califice în nouă finale pentru medalii. Bilanţul a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul 3, după Marea Britanie, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz și Italia, 5-3-1.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...