Safier Koorndijk Iancu e campion mondial la culturism

Safier Koorndijk Iancu a devenit campion mondial la culturism. Legitimat la CSU ASE, sportivul în vârstă de 32 de ani s-a impus la categoria Classic Physique de la Campionatul Mondial de Bodybuilding, care a avut loc la Barcelona între 31 octombrie și 6 noiembrie.

Safier Koorndijk-Iancu

De asemenea, la CM de la Barcelona 2023 culturistul originar din Surinam a câștigat pentru România încă două medalii de bronz!

„Safier Koorndijk Iancu aduce pentru România titlul de campion mondial la categoria Classic Physique, alături de două medalii de bronz la categoriile Bodybuilding Classic – 175 centimetri și la culturism 80 kilograme. Felicitări, Safier!”, a transmis Federația Română de Culturism și Fitness.

Potrivit lui Gabriel Toncean, fostul președintele al Federației Române de Culturism și Fitness, în prezent vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Safier a fost naturalizat de curând și, în calitate de cetățean român, a concurat pentru țara noastră la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness din Spania.

Safier s-a mutat în România în 2016, după ce a cunoscut-o în Olanda pe Carmen, actuala soție, cu care are doi copii.

Safier visează la un burger cu mult cașcaval

În ceea ce privește pregătirea pentru competiții, Safier Koorndijk Iancu a declarat că a trebuit să urmeze o dietă strictă, renunțând la dulciuri, mâncare grasă și fast-food timp de mai multe luni.

După ce a câștigat cele trei medalii pentru România la CM, sportivul de la CSU ASE a mărturisit că primul aliment pe care intenționează să-l mănânce este un burger cu mult cașcaval.

La Campionatului Mondial de Bodybuilding de la Barcelona au participat cei mai buni sportivi din 49 țări.

Vezi și:   Avem campion mondial la Teqball! Apor Györgydeák a luat aurul în Germania

Sursa foto: Federația Română de Culturism și Fitness (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...