Andrei Negrean, campion mondial la blitz și vicecampion mondial la șah rapid!

Andrei Negrean (10 ani) a devenit campion mondial la blitz și vicecampion mondial la șah rapid! Tânărul sportiv român a obținut această performanță la Campionatele Mondiale din Rhodos, Grecia.

andrei negrean

Andrei a dovedit că este cel mai bun din lume la categoria sa de vârstă, devenind noul campion mondial la blitz categoria O10 și vicecampion mondial la șah rapid open U10.

„Reprezentantul nostru a reușit să facă toți românii mândri, imnul României răsunând prin boxele sălii din Grecia”, a notat Federația Română de Șah.

Aceste performanțe au venit la doar câteva săptămâni după ce sportivul legitimat la Clubul Central de Șah București a cucerit medaliile de aur la Campionatele Naționale de șah rapid și blitz (Open U10).

Andrei Negrean are în palmares 50 de turnee câștigate

Antrenat de Marea Maestră Elena Luminița Cosma și de Maestru Internațional Ionuț Cosma, Andrei Negrean are deja în palmares 50 de turnee câștigate, 14 clasări pe locul al II-lea și 9 medalii de bronz.

La Campionatele Mondiale de Șah Rapid și Blitz de la Rhodos, România a fost reprezentată de 7 sportivi: Andrei Negrean (O10), Silaghi Matias-Radu (O12), Sofronie Vladimir (O10), Kovacs Abel (O10), Kovacs Balazs (O08), Bădică Ariana (F12), Olariu-Chilut Sofia (F10).

Sursa foto: Federația Română de Șah

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...