CSU ASE a ocupat tot podiumul la Campionatul Național de Șah Rapid – Masculin!

CSU ASE a ocupat tot podiumul la Campionatul Național de Șah Rapid – Masculin! Sportivii clubului bucureștean au dominat autoritar prima etapă a Grand Prix România, care s-a disputat pe 23 și 24 martie la Palatul Parlamentului din Capitală.

Mai mult, și locul 4 în competiția masculină a revenit tot unui sportiv legitimat la CSU ASE!

„Campionatul Național de Șah Rapid masculin a fost dominat de CSU ASE, primele 4 locuri fiind ocupate de sportivii noștri. Medalie de aur – Alexander Motylev, medalie de argint – Bogdan-Daniel Deac, medalie de bronz – David Gavrilescu și locul 4 –  Vlad-Cristian Jianu”, a transmis CSU ASE după această performanță.

Și în competiția feminină, CSU ASE a avut o reprezentantă pe podium: Elena Luminița Cosma, care s-a clasat pe locul 3 în topul național feminin de șah rapid!

Primul loc a fost ocupat de Irina Bulmaga, de la CSM IAȘI 2020, iar locul doi i-a revenit sportivei Ema Obadă, tot de la CSM IAȘI 2020.

Turneul de la Palatul Parlamentului a adunat la start peste 370 de sportivi din România și peste 440 din întreaga lume!

Irina Bulmaga, pe primul loc în etapa de debut a circuitului Romania Grand Prix 2024

La Campionatul Internațional de Șah Rapid al României s-au impus, după zece runde intense, cu partide strânse la primele mese, Irina Bulmaga (România) – 7,5 puncte, respectiv Shant Sargsyan (Armenia) – 8,5 puncte.

„Bucharest Grand Prix Rapid – prima etapă a circuitului Romania Grand Prix – a fost cel mai mare turneu de șah organizat până acum în România. 442 de jucători din 20 de țări, 32 de mari maeștri și mari maestre și aproape 200 de juniori care au participat la primul turneul GRAND PRIX – Educație prin șah”, a transmis Federația Română de Șah.

Vezi și:   Catchball, sport exclusiv feminin care a prins și în România

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Șah în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport, iar fondul total de premiere a fost de 30.000 de euro.

Sursa foto: Federația Română de Șah

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...