Încă o medalie de aur pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj

Încă o medalie de aur pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj. Echipajul format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a terminat pe primul loc finala probei masculine de dublu rame de la competiția organizată la Racice, Cehia.

medalie

Românii au condus cursa de la un capăt la altul, obținând aurul mondial cu timpul de 6:28,06.

În finala mondială a probei de dublu rame, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au devansat echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 6:29,27, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 6:30,86.

„Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au cucerit astăzi (n.r. – sâmbătă) a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Mondiale de la Racice! În proba de dublu rame masculin (M2-), aceeași probă în care au câștigat aurul și la Campionatele Europene de la Munchen luna trecută, și în care Marius Cozmiuc este vicecampion olimpic. Felicitări!”, a notat Federația Română de Canotaj după acest succes.

Încă o medalie pentru famila Cozmiuc

În această probă, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni. De asemenea, Cozmiuc este vicecampion olimpic, alături de Ciprian Tudosă.

Este a doua medalie de aur obţinută de România la Campionatul Mondial de canotaj, după ce Ionela Cozmiuc, soţia lui Marius, s-a impus, vineri, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

La Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, țara noastră participă cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...