Echipa celor mai scumpi jucători din Liga I: CFR are cei mai mulți!

Echipa celor mai scumpi jucători din Liga I include cinci sportivi de la CFR Cluj și numai trei de la FCSB. O surpriză neplăcută pentru Gigi Becali, cel căruia îi place să spună că a adunat cei mai valoroși fotbaliști din România.

Florinel Coman - fc
© foto: Razvan Pasarica/SportPictures

Ce-i drept, primii doi jucători ca valoare de piață din campionatul intern (potrivit transfermarkt.com) sunt de la FCSB: Florinel Coman și Dennis Man. Top 3 este completat de Alexandru Cicâldău, de la Universitatea Craiova. Îmbucurător este faptul că cei trei nu au mai mult de 22 de ani.

Constantin Budescu rămâne unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști români.

FCSB rămâne echipa din Liga I cu cel mai scump lot (29,3 milioane de euro), dar s-a redus foarte mult decalajul față de CFR (care are lotul evaluat la 25,23 milioane de euro).

Iată cum arată, pe compartimente (am ales un sistem 4-2-3-1), echipa celor mai scumpi fotbaliști din campionatul românesc:

PORTAR

Gedrius Arlauskis (CFR Cluj, 32 de ani/1,6 milioane euro). Este cel mai scump goalkeeper dintre cei care activează în campionatul României.

Valoarea lituanianului nu mai poate crește în sezoanele următoare, având în vedere vârsta. Rămâne de văzut unde va evolua, pentru că pleacă de la CFR la finalul acestui campionat.

FUNDAȘI

„Pe linia de fund”, cum se spunea odinioară la „Fotbal minut cu minut”, îi avem pe:

Cristi Manea (CFR Cluj, 22 de ani/2,5 milioane de euro). Reîntors de la FCSB, Manea este unul dintre fundașii dreapta de perspectivă, având șanse reale de a deveni titular al echipei naționale și, implicit, de a-și crește valoarea de piață. Forța fizică este unul dintre atuuri;

Vezi și:   Tot ce trebuie să știi despre Sparta Praga, noua echipă a lui Stanciu

Andrei Burcă (CFR Cluj, 27 de ani/1,6 milioane). Este un jucător constant, care a crescut foarte mult de când a venit la multipla campioană a României;

Bogdan Planic (FCSB, 28 de ani/1,8 milioane, Serbia). Are viteză bună și determinare caracteristică poporului din care se trage. Cota de piață îi poate crește, pentru că este dorit de echipe din campionate puternice;

Nicușor Bancu (Univ. Craiova, 27 de ani/2 milioane). Se vede uneori că a fost reprofilat din mijlocaș stânga, fiind depășit cu ușurință de adversarii mai abili. Totuși, este unul dintre jucătorii de top din Liga I.

echipa celor
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

MIJLOCAȘI CENTRALI

Alexandru Cicâldău (Univ. Craiova, 22 de ani/4 milioane de euro). Are un sezon foarte bun, trăgând uneori echipa după el. Este un bun executant al loviturilor libere și este un reper de ambiție pentru coechipier. Este încă tânăr, iar cota sa de piață poate crește.

Damjen Djokovic (CFR Cluj, 30 de ani/1,7 milioane, Croația). A fost determinant pentru CFR Cluj în ultimele două sezoane, prin siguranța dată la mijlocul terenului și, mai ales, prin golurile decisive marcate. Vârsta îi plafonează, însă, prețul.

MIJLOCAȘI OFENSIVI

Dennis Man (FCSB, 21 de ani/5 milioane de euro). Un fotbalist foarte talentat, cu vână. Dacă nu va reuși să facă repede trecerea la un club important din străinătate, există riscul să se demoralizeze.

Constantin Budescu (Astra, 30 de ani/3 milioane de euro). Poate cel mai tehnic jucător din campionatul intern. Este genul de fotbalist pentru care vine lumea la stadion. Puțin probabil să îi mai crească prețul fixat de site-ul amintit;

Florinel Coman (FCSB, 22 de ani/5,4 milioane de euro). Cel mai scump jucător din campionatul intern este urmărit de multe echipe din America și Europa, dar trebuie să adauge constanță în evoluții pentru a fi un produs cu adevărat vandabil, la un preț mare.

Vezi și:   De ce ai nevoie pentru a deveni un tipster de succes

ATACANT

Bilel Omrani (CFR Cluj, 26 de ani/2,8 milioane de euro, Franța).

echipa celor
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Un atacant eficient, puternic, tehnic, oportunist. Este încă tânăr, are deja mentalitate „occidentală”, deci poate valora mai mult, dacă se transferă într-o ligă de top.

Echipa celor mai scumpi jucători din Liga I: Arlauskis (CFR) – Cr. Manea (CFR), Burcă (CFR), Planic (FCSB), Bancu (Univ. Craiova) – Cicâldău (Univ. Craiova), Djokovic (CFR) – Man (FCSB), Budescu (Astra), Fl. Coman (FCSB) – Omrani (CFR).

Valoarea totală este 31,4 milioane de euro. Credeți că ar lua această echipă campionatul, fără emoții?

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...