Prezentul și Viitorul din fotbalul românesc

Deși numele Hagi îndeamnă la nostalgie, textul de față nu este despre Gică Hagi, nici despre Ianis, juniorul, de la care lumea are așteptari, cel putin prin prisma numelui pe care îl poartă, ci este despre contextul fotbalistic actual.

Bucurie a fotbalistilor de la Viitorul Constanta cu Banel Nicolita si Bogdan MitreaPrivind evoluția Viitorului, nu ai cum să nu fii încântat de stilul practicat, de spiritul ofensiv, de calitatea jocului, de dezinvoltura de care tinerii din garnitura lui Gică Hagi dau dovadă, indiferent de adversarul pe care îl au in față sau de poziția din clasament. Viitorul surprinde plăcut, practicând un joc frumos, plin de curaj.

Viitorul nu este doar o echipă, este rezultatul unui proiect de durată. În urmă cu câțiva ani, Hagi spunea despre proiectul său că este „Proiect unic, rezultat unic”. Până acum, nu avem garanția unui rezultat unic, dar cu certitudine, prin tot ceea ce a conceput, de la infrastructură, organizare sportivă, management și proiectarea pe termen lung, proiectul numit „Academia Gheorghe Hagi”, alături de fratele mai mare „Viitorul”, reprezintă rezultatul unui proiect unic.

Viitorul joacă fotbal fiindcă acesta a fost scopul pentru care a luat ființă, să joace fotbal, să schimbe imaginea unui fotbal mic, chinuit, care a dus, cel puțin în ultimii ani, cu mici excepții, o luptă de supraviețuire. Viitorul nu are un trecut, precum cel al multor echipe mari, cu palmares, care între timp au ajuns să fie desființate, dar are în mod cert prezent si viitor, pentru că trăiește, simte și oferă fotbal.

Viitorul este o stare de spirit, un grup unit, plin de energie și pasiune, care nu știe ce este teama sau lipsa de inițiativă și de curaj. Perfect integrați printre cei tineri, jucători precum Cernat, Nicoliță sau Aganovici se conjugă perfect cu fotbalul ofensiv arătat odinioară de fostul număr 10 al naționalei.

Viitorul are viitor pentru că din spate vin alți tineri, dornici să își găsească un loc în prima divizie, să joace fotbal și să își croiască un drum în viață. Din spate, „Academia” propune alternative pentru toate posturile din teren, astfel încât, într-un sistem bine organizat, orice plecare de jucător de la prima echipă poate fi acoperită prin promovarea juniorilor veniți din spate.

Viitorul reprezintă fotbalul simplu, muncă, pasiune, filosofie de viață și ambiție.

Viitorul are viitor pentru că aruncă pe prima scenă a fotbalului românesc jucători care abia s-au familiarizat cu buletinul, care, jucând împreună timp de doi, trei ani pot fi o alternativă viabilă pentru echipa națională, aflată într-un permanent proces de reconstrucție.

psiholog-sportiv
Psiholog sportiv Andreas Hniatiuc

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...