CM de Paraclimbing: Răzvan Nedu, „argint” cu degetul luxat!

CM de Paraclimbing: Răzvan Nedu, sportiv cu deficiențe de vedere, a adus României medalia de argint la ediția din acest an desfășurată la Moscova în perioada 11-18 septembrie. Performanța este cu atât mai valoroasă cu cât Răzvan a concurat cu un deget luxat.

Răzvan Nedu
Credit foto: Climb Again

Țara noastră a fost reprezentată de zece sportivi, Răzvan Nedu concurând la categoria „visually impaired” (B1). El a fost căpitanul echipei și a intrat în calificări cu un deget în ghips, din cauza unei luxații. „Nimeni nu s-a gândit că voi concura cu mâna în ghips, ca până la urmă să ajung să mă lupt pentru medalie. Sunt foarte fericit pentru mine, pentru echipa României de Paraclimbing. Am reușit, din nou, să aducem o medalie acasă și să dovedim că putem să depășim orice limită”, a declarat noul vicecampion mondial.

CM de Paraclimbing: Îndemnul lui Răzvan

„Îi încurajez pe copiii și tinerii cu dizabilități să încerce să facă escaladă, să facă sport. Și tuturor celor care, cu dizabilități sau fără, cred că e dificil să te cațeri, le transmit să încerce! Vă aștept la sală”, a mai spus Răzvan.

Credit foto: Climb Again

La CM au participat 70 de sportivi, din România, SUA, Marea Britanie, Japonia, India, Rusia, Slovacia, Italia, Spania, Austria și Norvegia.

Tot la categoria B1 au concurat Angelo Simionescu și Alex Benchea. Valentin Andrieș, Valentin Moise, Monika Buzaș și Ariana Pero au intrat în concurs la categoria B2, iar la B3 (Master Class) am fost reprezentați de Cosmin Candoi, Robert Al-Radi și Ionela Grecu. Liviu Matei a participat la categoria RP3 (deficiențe motorii). Antrenorii lotului „tricolor” sunt Claudiu Miu, Iulian Farkaș, Constantin Voicescu și Delia Liscan.

Vezi și:   Un nou Mutu sau doar o simplă fumigenă pentru fanii dinamoviști?
Credit foto: Climb Again

Antrenorul Claudiu Miu a subliniat însemnătatea reușitei lui Răzvan Nedu: „Dacă acum doi ani Cosmin Candoi reușea să devină campion mondial, acum a venit rândul lui Răzvan să lupte, din păcate accidentat. Performanța lui este uluitoare, date fiind condițiile. Anul acesta el a mai cucerit două medalii de argint la două ediții ale Cupei  Mondiale, în Austria și Franța”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...