România, prezentă la Cupa Mondială de Paraclimbing

România este reprezentată de 7 sportivi la concursul internațional de Paraclimbing care se desfășoară la Innsbruck (Austria), în perioada 22-24 iunie.

Prima competiție internațională de Paraclimbing din acest an se desfășoară în Austria, la Innsbruck, iar România este reprezentată de 7 sportivi pe durata celor 3 zile. La categoria visually impaired B1 și B2, a sportivilor cu deficiențe de vedere,  participă căpitanul lotului național de Paraclimbing, Razvan Nedu, și sportivii Valentin Moise și Angelo Simionescu. Ionela Grecu concurează la categoria B3 feminin a sportivilor cu deficiențe de vedere.

La categoria sportivilor de performanță amputați AL1 participă Vasile Coliban. Sportivii de performanță cu diverse deficiențe motorii, Radu Hojda și Andrei Popa-Florea vor concura în competiția din Innsbruck la categoria RP3, respectiv RP2.

Participanții vor fi clasificați în funcție de nivelul de afectare fizică, astfel încât competiția să fie una echidistantă. La categoria sportivilor cu dizabilități de vedere, aceștia vor fi împărțiți în 3 grupe, după nivelul vizual afectat. Sportivii B1 sunt complet nevăzători, sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și/sau un câmp vizual mai mic de 5%, în timp ce sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%. O altă clasă de sportivi sunt cei din categoria RP, care pot avea tulburări neurologice sau fiziologice, ce pot fi foarte diferite. Unii sportivi din clasele RP au nevoie de un scaun cu rotile, în timp ce alții sunt limitați de alți factori (flexibilitate, coordonare, forță).

România, și la Campionatul Mondial

„Ne bucurăm să fim la prima competiție internațională din acest an, reprezentând România. Sperăm ca aceste zile să ne aducă rezultate bune aici la Innsbruck si apoi ne vom continua pregătirea pentru următoarele competiții, și anume Cupa Mondială de la Briancon din Franța, Campionatul Mondial din Rusia și Cupa Mondială din SUA”, a declarat Claudiu Miu, fondator Climb Again și coordonatorul lotului național de Paraclimbing.

Vezi și:   Mariana Tîrcă, Hagi al handbalului, despre complexul românesc în fața marilor puteri și soluții pentru viitor

Lotul de Paraclimbing al României este sprijinit în acest an de Fundația Superbet, Decathlon România, Viva Credit, Zuzu, Kaufland, Federația Română de Alpinism și Escaladă și Comitetul Paralimpic Român.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...