Camelia Potec a primit trofeul anului “FINA Presidential Award”

Camelia Potec a primit trofeul anului “FINA Presidential Award”, în cadrul unei ceremonii desfășurate cu ocazia Congresului Extraordinar al Federației Internaționale de Natație, de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Camelia Potec
Credit foto: facebook.com/frnpm

Fosta înotătoare medaliată cu aur la JO de la Atena (2004), în prezent președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost copleșită de emoție. „După mulți ani de implicare, pasiune, realizări dar și de eșecuri, munca în echipă atrage după sine recunoaștere. Acest trofeu este al vostru, al tuturor celor care ați contribuit la dezvoltarea natației din România: sportivi, antrenori, părinți, cluburi afiliate, parteneri, foruri superioare și guvernamentale, susținători, jurnaliști și, nu în ultimul rând, întreaga echipă a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Sunt sigură că împreună vom continua să ne aducem aportul la dezvoltarea natației în lume! Sunt onorată și recunoscatoare!”, a declarat Camelia Potec, imediat după primirea trofeului.

„După un an 2021 cu performanțe de înaltă clasă ale înotătorilor români alături de care s-a aflat în permanență, împreună cu o echipă managerială de top, meritele Cameliei Potec au fost răsplătite de FINA”, s-a scris pe site-ul COSR.

România a cucerit în acest an medalii la Campionatele Europene de înot pentru juniori, la Europenele în bazin olimpic şi bazin scurt, precum şi la Campionatele Mondial în bazin scurt care au loc la Abu Dhabi. De asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, David Popovici a fost foarte aproape să câștige medalia de bronz, terminând pe locul al patrulea la 200 m liber.

Urmează doi ani importanți pentru România, din perspectiva acestui sport. În 2022, țara noastră va găzdui Campionatele Europene de înot pentru juniori şi Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori. În 2023, în noul Complex de nataţie de la Otopeni vor avea loc Campionatele Europene de înot pentru seniori în bazin scurt, cu Robert Glință și David Popovici deja favoriți la cucerirea medaliilor de aur.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...