Baschetul 3 la 3 crește în România: dinamic, atractiv, vizibilitate pentru sponsori

Baschetul 3 la 3 este un sport care ia amploare și în România. O spune și Ștefania Elena Bărăscu, care se ocupă cu organizarea de turnee. Absolventă a Sports Business Academy, ea este de părere că afacerile din domeniul sportiv nu pot fi făcute de persoane care nu „simt sportul”, pentru că nu se pot câștiga bani fără performanță sportivă.

un sport
Credit foto: Facebook.com

Cât de popular este baschetul 3 la 3 în România?

Având în vedere numărul de echipe care doresc să se înscrie la fiecare turneu și faptul că el crește de la meci la meci, pot spune că este un sport care a luat amploare. Este atractiv atât pentru cei care îl practică, cât și pentru spectatori, pentru că este un foarte dinamic, fără timpi morți.

Cererea este mare în provincie

Ce presupune organizarea unui turneu de baschet 3 la 3?

Organizarea unui turneu presupune muncă și răbdare. Înscrierile se termină foarte repede, pentru că sunt multe echipe care doresc să participe, iar oamenii te sună să îți spună acest lucru. Este cel mai greu să lucrezi cu oamenii. Părinții nu înțeleg de ce copiii lor nu se mai pot înscrie, sunt supărați, trebuie să le explicăm că lista este deja completată. În provincie avem numai două terenuri, cererea este mult mai mare.

Care sunt costurile și care sunt beneficiile pentru organizatori?

Costurile sunt destul de mari pentru baschetul 3 la 3, dar și beneficiile sunt apreciabile. Costurile depind de nivelul competiției.

Din ce zonă provin sponsorii?

Sponsorii sunt din domenii diverse de activitate, există sponsori tradiționali și sponsori care ne ajută pe la diverse evenimente.

Un sport urban, cu mediatizare bună

Cât de greu este să obții mediatizare pentru un astfel de sport?

Nu este foarte greu, dar nici ușor.

Știu că ai urmat cursurile Sports Business Academy. În ce măsură te-au ajutat ca să devii mai bună în ceea ce faci?

baschetul

Am început să am o altă viziune față de sport, despre ce ar trebui să însemne această activitate, business-ul în sport. Cred că cineva care o urmează nu ar trebui să fie doar un manager, care lucrează strict cu cifre, ci să și „simtă” sportul. Între sport și business eu le aleg pe amândouă. Cele două noțiuni nu se pot disocia. Dacă vrei doar bani, te gândești doar la cantitate, nu și la calitate. Dacă nu ai sportivi de calitate, nu ai nici performanțe, deci nu vei câștiga nici bani.

Care a fost lectorul tău preferat?

Cristian Gheorghe, pentru că este foarte sincer și dispus să împărtășească experiența lui. Este real, nu poartă o mască, iar asta e foarte important în relația cu cei care urmează cursurile. De asemenea, o apreciez foarte mult pe Mihaela Constantinescu, pentru plăcerea pe care o are atunci când vorbește despre sport.

Anul trecut, ai primit premiul special al juriului pentru originalitate la un concurs de idei și planuri de afaceri BDPlan. În ce consta proiectul?

Trebuia ca participanții să prezinte un plan de afaceri pe sport. Proiectul meu s-a numit exact „Între sport și business le aleg pe amândouă”. Nu am reușit să îl scriu în detaliu, dar viziunea mea le-a plăcut celor din juriu.

Ce ne poți spune despre experiența ta internațională?

Au fost diverse colaborări, în Abu Dhabi, Togo, Grecia, Andorra, Ungaria, Ucraina. Sincer, mă simt norocoasă, pentru că experiențele de acest gen te schimbă. Te ajută pe tine ca individ să te dezvolți și să cunoști mulți oameni noi. Se leagă multe prietenii, deseori de diverse culturi. Evident, sunt multe de povestit, dar cred că în orice domeniu o experiență de acest gen nu este niciodată de refuzat, pentru că prin ea vezi, de fapt, rezultatul muncii tale. Nu e ușor, dar consider că a reprezentat un pas uriaș pentru mine. Mai am multe de învățat, însă tot amestecul acela de bucurie, sacrificiu, muncă, nopți nedormite, nervi, stres, ambiție a meritat.

Care ar fi principala diferență între organizarea unui turneu între organizarea unui turneu în România și unul afara țării?

Depinde foarte mult de oamenii cu care lucrezi, de nivelul competiției și de bugete, evident. De la turneu la turneu am avut multe de învățat. Consider că experiența face diferența.

Ce sfat le-ai da studenților care își doresc o carieră în organizarea de evenimente sportive?

Să participe la cât mai multe evenimente, chiar dacă este vorba de voluntariat. Acesta este primul pas. Să participe la cât mai multe evenimente și cât mai diversificate, de la proiecte desfășurate în școli până la proiecte de amploare, naționale și internaționale. Vor avea de peste tot câte ceva de învățat, iar cunoștințele acumulate le vor fi de folos când vor dori să facă ceva pe cont propriu.

Ștefania le recomandă celor care vor să activeze în industria sportului să urmeze cursurile Sports Business Academy. Înscrierile la cea de-a V-a ediție a acestui program educațional unic în Europa de Est se pot face aici.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...