Atmosferă demnă de finalele NBA la FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. Polonia la masculin și Franța la feminin au devenit campioane mondiale de tineret la baschet 3×3 în competiția găzduită timp de cinci zile de Circul Metropolitan București.
Finala masculină dintre Polonia și Serbia a oferit mai mult suspans decât un număr de acrobație pe sârmă executat la înălțime, fără plasă de siguranță.
Serbia avea un avans de patru puncte cu doar 60 de secunde rămase de joc, 20-16, iar plavilor le trebuia un singur punct pentru a închide finala și a deveni campioni mondiali.
A fost momentul în care polonezul Mateusz Szlachetka a luat jocul pe cont propriu și a reușit să marcheze ultimele cinci puncte ale echipei sale, incluzând o aruncare decisivă din spatele semicercului, care are toate șansele să devină aruncarea anului în baschetul mondial.
În finala feminină, Franța și-a confirmat statutul de favorită și a învins Statele Unite, scor 21-18. Jucătoarele din Hexagon au încheiat turneul fără înfrângere, cu o medie impresionantă de 21,3 puncte pe meci, având nu mai puțin de șase din cele șapte partide încheiate înainte de limita timpului regulamentar, dintre care trei cu maximum posibil de 22 de puncte.
Peste 10.000 de spectatori au urmărit în cele cinci zile de competiție meciurile de la Circul Metropolitan, atmosfera fiind electrizantă, iar tribunele neîncăpătoare la fazele eliminatorii ale competiției, care au avut loc duminică.
Acrobație, slam dunk, circ, freestyle, concursuri, muzică și baschet
Trupa de slam dunk acrobatic Face Team din Ungaria a susținut în premieră la București un moment care a îmbinat salturile pe trambulină și coșurile spectaculoase cu proiecțiile 3D pe suprafața de joc.
Piotr Grabowski aka “Grabo” (Polonia), Joel Henry aka „The Royal Guard” (Marea Britanie) si Bartosz “Bartek” Szwed (Danemarca), componenți ai trupei Dunk Elite au ridicat tribunele în picioare cu execuțiile lor ce păreau ireale chiar și după vizionarea reluărilor de pe ecranul gigant al arenei.
Spectacolul a fost completat de momentele de freestyle realizate de Gabi Orban pe bicicletă, de show-ul de lumini al trupei Dyversy și de trupele de dans Ana Dance, majoretele iSports Ploiești și Drag de Măgurele.
Spectatorii au făcut la rândul lor parte din spectacol la concursurile organizate pe holurile circului, dar și în cadrul momentelor Dance Cam și Kiss Cam, iar cei mici au fost recompensați în permanență cu premii.
Artiștii Circului Metropolitan au evoluat pe teren propriu și, chiar dacă baschetbaliștii au fost concurenți serioși, duelul de la distanță n-a făcut decât să crească și mai mult nivelul spectacolului în toate cele cinci zile.
Tot în cadrul evenimentului de la București a fost inaugurat și magazinul oficial cu produse licențiate FIBA 3×3, organizația care guvernează această disciplină olimpică făcând primii pași în zona de comercializare a produselor cu brandul 3×3.
Alexandrion Group, partener al evenimentului
Șeicul Saud Ali Al-Thani – președinte FIBA Asia, Carol Callan – președinte FIBA America, Karl Thaller – trezorier FIBA Europe – și Ambrose Tashobya – președinte Comisia 3×3 FIBA Africa – s-au numărat printre oficialitățile internaționale prezente la eveniment.
FIBA 3×3 U23 World Cup a fost un eveniment organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Capitalei, Direcției Cultură, Învățământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Companiei Naționale Aeroporturi București.
Evenimentul a fost susținut de: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, The Group, Regina Maria, Izvoarele Călimani, Red Bull, OHMA, Alexandrion Group, Brenntag, Horizon. Partener media: Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.
------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor.
Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.