Naționala feminină de baschet 3×3 a României debutează la Tokyo 2020 contra Chinei

Naționala feminină de baschet 3×3 a României debutează la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 (23 iulie – 8 august 2021) contra Chinei.

nationala feminina
Captură: cosr.ro

Forul internațional de baschet (FIBA) a anunțat joi programul meciurilor turneelor de baschet 3×3, la care participă și România, din cadrul Jocurilor Olimpice.

După stagiul de pregătire desfășurat la Izvorani, „acvilele” noastre vor juca în perioada 20-24 iunie într-un turneu amical internațional. Din data de 1 iulie, naționala României va începe un regim de carantină în cadrul bazei olimpice de la Sydney, urmând ca, în ziua de 15 iulie, să plece spre Japonia.

În afara reprezentativei României, la turneul olimpic feminin de baschet 3×3 vor mai fi prezente naționalele Chinei, Japoniei, Italiei, Statelor Unite (SUA), Mongoliei, Franței și Rusiei.

Conform sistemului FIBA, cele opt echipe calificate la turneele olimpice de baschet 3×3 vor juca, în fază inițială, în sistemul fiecare cu fiecare. După disputarea celor 28 de meciuri, va fi realizat un clasament, iar ocupantele primelor două poziții se vor califica în semifinale. Echipele clasate pe locurile 3-6 vor evolua în faza sferturilor de finală, în timp ce ultimele două clasate vor fi eliminate din competiție.

Naționala feminină, program la JO

24 iulie 2021

China – România (ora locală 11:05)

România – Japonia (ora locală 14:50)

25 iulie 2021

România – Italia (ora locală 11:05)

România – SUA (ora locală 17:30)

26 iulie 2021

Mongolia – România (ora locală 11:05)

România – Rusia (ora locală 14:00)

27 iulie 2021

Franța – România (ora locală 17:00)

Sferturile de finală sunt programate în seara zilei de 27 iulie. Următoarea zi, pe 28, vor avea loc semifinalele și meciurile pentru medalii.

Vezi și:   Ruleta rusească marca Rădoi: am murit și-am înviat cu Macedonia!

Este pentru prima oară în istorie când o competiție de baschet 3×3 se desfășoară în cadrul Jocurilor Olimpice.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...