Judocanii duc la 93 numărul sportivilor români calificați la Tokyo

Judocanii români completează lista sportivilor calificați la Jocurile Olimpice, aceștia ajungând la 93 în acest moment. Andreea Chițu, Vlăduț Simionescu și Alexandru Raicu sunt ultimii care vor reprezenta România la Tokyo.

judocanii
Captură: cosr.ro

Federația Internațională de Judo a comunicat oficial sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 (23 iulie – 8 august), desemnați pe baza pozițiilor ocupate în clasamentul mondial. România va avea trei reprezentanți la turneul olimpic de judo de la Toko 2020: Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg).

Cel mai experimentat judocan e Andreea Chiță, care se va afla la cea de-a 3-a participare la JO, după Londra 2012 și Rio 2016. De asemenea, Chiță a câștigat aurul european în 2012 și argintul mondial în 2014 și 2015.

Vlăduț Simionescu se va afla la cea de-a 2-a apariție la Jocurile Olimpice, după prezența de la Londra, din 2012. Vlăduț a mai participat la competiții importante, Jocurile Europene, la edițiile din 2015, Baku și 2019, Minsk.

Alexandru Raicu va debuta la Jocurile Olimpice în această vară. Raicu s-a antrenat temeinic însă, participând și el la Jocurile Europene de la Minsk, din urmă cu 2 ani.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...