90 de sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

90 de sportivi români are delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se dispută între 23 iulie și 9 august. Ultimii calificați sunt atletul Rareș Toader, triatlonistul francez Felix-Pierre Duchampt, care de anul trecut este și cetățean român, și luptătoarea Kriszta Incze.

Captură: cosr.ro

Delegația României de la Tokyo s-a mărit. Ultimii 3 sportivi calificați vin din 3 discipline diferite, iar unul dintre ei va reprezenta România în premieră la Jocurile Olimpice.

Atletul Rareș Toader a reușit să obțină biletele la Tokyo, în proba de aruncăre a greutății, în urma reunirii internaționale de la Brno (Cehia), unde a reușit să arunce 21,29 de metri, cu 19 centimetri peste baremul de calificare la Jocurile Olimpice. Toader este al șaptelea atlet calificat la Tokyo 2020, după Alin Firfirică (aruncarea discului), Florentina Iuşco, Alina Rotaru-Kottmann (ambele la săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Marius Cocioran (50 km marş).

România va fi în premieră reprezentată la triatlon

România va mai bifa încă o disciplină sportivă la Tokyo. În premieră chiar. Triatlonistul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta șara noastră la Jocurile Olimpice, după ce demersurile Comitetului Olimpic și Sportiv Român au dat roade.

La solicitarea COSR, Comitetul Executiv al CIO a analizat și a hotărât anul trecut să-i acorde lui Duchampt scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o țară la Jocurile Olimpice după o perioadă de așteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei țări.

Aflat pe locul 52 în clasamentul mondial, Felix-Pierre Duchampt a fost confirmat pentru Tokyo 2020, unde va putea reprezenta România, în premieră la triatlon, în cadrul unei ediții a Jocurilor Olimpice.

Vezi și:   Franța vs Elveția: Analiza ultimului meci organizat de România la Euro 2020

Și luptătoarea Kriszta Incze a beneficiat de o conjunctură favorabilă și a prins biletul pentru Tokyo. După ce delegația Coreei de Nord a anunțat oficial retragerea de la Jocurile Olimpice, Kriszta Incze a fost inclusă pe lista sportivilor de la Tokyo de către forul internațional, la categoria 62 kg. Conform sistemului de calificare, Kriszta a obținut calificarea la Tokyo 2020, fiind următoarea în clasamentul Campionatului Mondial din 2019, după reprezetanta Coreei de Nord, iar la 53 kg, locul a fost redistribuit Luisei Melendres, din Ecuador.

Kriszta Incze devine cea de-a 5-a reprezentantă a României în competiția olimpică de lupte, după Alina Vuc, Andreea Ana, Alin Alexuc și Albert Saritov.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...