Turul ciclist al Sibiului începe cu Alexandrion Group!

Turul ciclist al Sibiului se va desfășura în acest an între 2 și 5 iulie și va debuta cu un Prolog la care tricoul galben este sponsorizat de Alexandrion Group. 

turul ciclist

 

Prologul va avea loc pe aleile Muzeului Astra, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țară.

Turul va continua cu două etape și două semietape. La startul ediției cu numărul 12 se vor afla un număr record de echipe, 29.

În pluton, un singur ciclist poartă tricoul galben: liderul în clasamentul general. Și anul acesta, „tricoul galben” va fi sponsorizat de Alexandrion Group la Prolog.

Principalii favoriți la câștigarea tricoului galben sunt Giovanni Aleotti (învingătorul din 2021), Remy Rochas, Steff Cras, Chris Harper și Carl Fredrik Hagen. 

Speranțele României pentru un rezultat bun la general se pun în Emil Dima, Serghei Țvetcov și Cristian Răileanu. De asemenea, la această competiție va participa și Eduard Grosu.

Echipe de top vor participa în Turul clclist al Sibiului

Numărul echipelor de World Tour prezente în Turul Sibiului 2022 a crescut semnificativ. Astfel, în România vor veni: BORA-Hansgrohe, Jumbo-Visma, Astana Qazaqstan, Lotto Soudal, Israel Premier Tech și Cofidis.

Acestora li se vor alătura alte trei echipe Pro-Continentale: Bardiani CSF Faizane, Team Novo Nordisk și Drone Hopper-Androni Giocattoli, la ultima rulând și rutierul român Eduard Grosu, pe care îl vom vedea la startul din 2 iulie.

Pe listă mai sunt alte 18 formații de nivel Continental, iar printre ele se regăsesc și trei echipe românești: Giotti Victoria-Savini Due, Team Novak și MENtoRISE Elie Team CFX. Ultima formație îi va alinia la start și pe tinerii cicliști sibieni Iustin Văidian și Ștefan Drăgoiu.

Vezi și:   Burleanu nu mai are nicio șansă la alegeri. Plan diabolic pus la cale de un contracandidat feroce

De asemenea, pe lista de start din Turul Sibiului se vor regăsi echipa națională a României și cea a Mexicului.

Liderii Turului Ciclist al Sibiului în cele 11 ediții de până acum au fost:

2011 – Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)

2012 – Victor de la Parte (SP Tableware)

2013 – Davide Rebellin (CCC Polsat – Polkowice)

2014 – Radoslav Rogina (Adria Mobil)

2015 – Mauro Finetto (Southeast)

2016 – Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)

2017 – Egan Bernal (Androni – Sidermec – Bottecchia)

2018 – Ivan Sosa (Androni Giocattoli – Sidermec)

2019 – Kevin Rivera (Androni Giocattoli – Sidermec)

2020 – Gregor Mühlberger (BORA – hansgrohe)

2021 – Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...