Cine este Yan Bingtao, tânărul care a reușit să-l învingă pe marele Roonie

Yan Bingtao a apărut de nicăieri și la doar 17 ani a reușit să-i îngenunchieze pe monștrii sacri ai acestui sport. A reușit să-i bată pe Roonie O’Sullivan, Ricky Valden și John Higgins!

Sursa foto: Thesportsman.com

Yan Bingtao este cel mai tânăr jucător care a câștigat Amateur World Snooker Championship, la doar 16 ani.

În 2016, chinezul a devenit primul jucător profesionist născut în anul 2000, dar nimic nu este întâmplător în cariera tânărului care a șocat lumea sportului cu tac după ce a reușit să-l învingă pe ”racheta” Roonie O’Sullivan scor 6-1 în prima manșă a Turneului Internaţional de snooker de la Daqing. 

În 2011, la vârsta de 11 ani, Yan Bingtao a ajuns în finala Turneului din Zibo City, iar în anul următor a devenit ”Shandong Provincial champion” în Qingdao.

„Cred că pot să înving pe oricine” 

„Ronnie O’Sullivan este un adversar incredibil, dar mi-a dat încredere faptul că am jucat decent în precedentul meci, pe care l-am pierdut împotriva lui. Cred că pot să înving pe oricine, dar pentru asta trebuie să fiu calm şi matur”. a declarat tânărul Yan Bingtao după marea victorie din cadrul turneului de la Daqing.

Acestui tânăr i se prevede un viitor strălucit în lumea snooker-ului, mai ales după  victoriile obținute în turneul din care tocmai ce a fost eliminat de către experimentatul Mark Allen.

”Doar doi oameni au mai jucat atât de bine împotriva mea”

”A jucat fantastic astăzi! Doar doi oameni au mai jucat atât de bine împotriva mea: John Higgins şi Stephen Hendry! Dacă va menţine ritmul, e greu să piardă acest turneu!” a declarat Roonie O’Sullivan după meciul cu tânărul de 17 ani.

Yan Bingtao
Yan Bingtao – Sursa foto: India.com

În sezonul 2017-2018, din 18 meciuri jucate, Yan Bingtao are 13 victorii și doar 5 înfrângeri și până în acest moment al sezonului a reușit să adune premii în valoare de 53.000 de lire sterline. Asta după ce în întreg sezonul trecut a reușit să strângă cu 18.000 de lire mai mult.

Citește pe SPORTescu și despre danezii care au cumpărat Pariurix.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...