Sărituri în apă de la mare înălțime: aur și argint european pentru România!

Sărituri în apă de la mare înălțime (27 de metri): aur și argint european pentru România! Constantin Popovici s-a clasat pe locul 1, iar Cătălin Preda – pe 2, la Campionate Europene de nataţie de la Roma.

sarituri

Constantin Popovici a intrat în istorie ca primul campion european în această probă, câştigând cu un total de 455,70 puncte. Cătălin Preda a ocupat locul al doilea, cu 436,20 puncte. Podiumul a fost completat de italianul Alessandro De Rose, cu 416,45 puncte.

„Ce final pentru delegația României la Campionatul European de natație seniori de la Roma! În închiderea competiției din capitala Italiei, au avut loc ultimele două sărituri din concursul masculin de high-diving, iar România a cucerit două medalii prin Constantin Popovici – aur, și prin Cătălin Preda – argint”, a notat Federație Română de Natație și Pentatlon Modern.

Cătălin Preda a condus în primele trei runde

În prima rundă, care a avut loc joi, Cătălin Preda (31 ani) a obţinut cel mai bun punctaj, 82,60 puncte, fiind urmat de francezul Gary Hunt, 81,20 puncte, şi de Constantin Popovici (34 ani), cu 75,60 puncte.

După manșa a doua, de vineri, Preda ocupa în continuare primul loc, cu un total de 217,80 puncte, în timp ce Popovici era pe 4, cu 206,10 puncte.

După runda a treia, care a avut loc sâmbătă, ca și rund a a patra, Preda se afla pe primul loc, cu 324 puncte, urmat de Gary Hunt, 310,55 puncte, şi de Popovici, 308,70 puncte.

Cei doi sportivi români sunt pregătiţi de antrenorul Florin Avasiloae.

Sursa foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...