Bronz european pentru Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu 500 metri

Bronz european pentru Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu 500 de metri. Românul a încheiat cursa de la CE de kaiac-canoe de la Munchen cu timpul de 1:48,364.

bronz european

În vârstă de 24 de ani, sportivul legitimat la CSA Steaua a fost devansat de cehul Martin Fuksa (1:47.183), medaliat cu aur, și de reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi (1:48.160).

„Nu pot spune că sunt foarte fericit, se putea mai bine. Pe la jumătatea cursei mi-am dorit să câştig măcar bronzul, am simţit că toţi adversarii sunt acolo”, a declarat Cătălin Chirilă.

„Nu sunt un tip foarte tehnic, dar odată cu trecerea timpului, rezultatele au apărut. Principala misiune pentru noi a fost aurul de la Mondiale şi Europene în proba olimpică de 1.000 de metri”, a mai precizat Cătălin.

A câștigat aurul european la 1.000 de metri

Cătălin Chirilă a câştigat la Campionatele Europene de la Munchen şi aurul la canoe simplu pe 1.000 de metri.

De asemenea, sportivul român obţinuse la începutul lunii august medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 m şi pe cea de argint la canoe simplu, pe 500 m, la Campionatele Mondialele de la Halifax, Canada.

România obținuse ultima medalie la CE în proba de canoe simplu pe 500 metri în 2006, la Racice, prin Florin Mironcic (argint).

Sursa foto: Federația Română de Kaiac Canoe (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...