După aurul mondial, vine și cel european. Cătălin Chirilă, invincibil

După aurul mondial, vine și cel european. Cătălin Chirilă este noul campion european în proba de canoe simplu pe 1.000 de metri, cu timpul de 3:49,681.

În vârstă de 24 de ani, Cătălin Chirilă a condus cursa de la un capăt la altul, reușind să câștige aurul european, după ce devenise în urmă cu două săptămâni și campion mondial în această probă.

La CE de la Munchen, canoistul român a fost urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351 de miimi, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1,956 secunde.

Felicitat de premierul Nicolae Ciucă

„După succesul recent obţinut în Canada, Cătălin Chirilă a câştigat titlul european la canoe simplu 1000 de metri pe pista olimpică Regata, acolo unde legendarul Ivan Patzaichin arăta că nimic nu este imposibil, câştigând titlul olimpic cu pagaia ruptă. Felicitări, Cătălin Chirilă! Calde mulțumiri pentru că ai cinstit tricolorul României, asemenea tuturor campionilor noştri care au dovedit valoarea sportului românesc!”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

Sportivul legitimat la CSA Steaua va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax, Canada.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Sursa foto: Federația Română de Kaiac Canoe (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...