Copiii frumoși ai României: Vlad Frățilă a luat aur la înot, șah și canoe!

Copiii frumoși ai României: Vlad Frățilă a luat aur la înot, șah și canoe, iubește matematica și programarea și visează să-l depășeasă pe marele Patzaichin!

Sunt mulți copii talentați în România, iar David Popovici le-a arătata tuturor că pot ajunge cei mai buni din lume dacă sunt perseverenți, modești, dacă muncesc constant la antrenamente și dacă iubesc ceea ce fac.

SPORTescu și-a propus să scrie despre viitorii performeri, despre micuții care încearcă acum să ajungă precum David sau precum Cătălin Chirilă, campionul mondial și european la kaiac-canoe. Și, slavă Domnului, în ultimele săptămâni, am putut vorbi nu numai despre aceste două sporturi, ci și despre canotaj, gimnastică, judo, tenis de masă!

Vlad Frățilă are doar 11 ani și este un tânăr aspirant la glorie. A început cu înotul, unde a și câștigat mai multe medalii de aur la competițiile interne la care a participat. După înot, a trecut în barcă, la canoe, unde tocmai ce a cucerit, la începutul lunii, două medalii de aur în pobele individuale de 500 de metri și 200 de metri în cadrul Campionatelor Naționale de Juniori și Cadeți, la categoria Under 12.

Înainte de competiții, urmărește zilnic cursele lui Ivan Patzaichin!

Vlad e încă mic, dar are o dorință imensă de a performa, de a ajunge ca marele Ivan Patzaichin, ale cărui curse istorice de la Campionatele Mondiale și de la Jocurile Olimpice le urmărește zilnic înainte de concursuri. Îl motivează enorm când îl vede pe Ivan triumfător, românul care a uimit o lume întreagă prin ambiție, abnegație, tărie de caracter și, bineînțeles, rezultate excepționale.

Vlăduț a și fost împreună cu mama lui la Mila 23, să viziteze casa în care s-a născut Ivan. A simțit acolo vibrația, spiritul unui imens campion. Pe regretatul sportiv l-a cunoscut personal acum doi ani, în baza nautică CSM București, unde se pregătește  sub îndrumarea antrenorului Fănel Miloș.

Vezi și:   Ce ușor este să tragi în Cristina Neagu... Doar ea e de vină?

Apropo de antrenamente, eroul acestor rânduri trage tare în vacanțe, se antrenează de două ori pe zi, cam șase ore în total, pentru a compensa perioadele școlare, când se pregătește doar 3 ore zilnic. Pentru că Vlăduț nu neglijează școala: a absolvit examenul final de clasa a 4-a, la școala 12 Herăstrău, cu maximum de puncte, adică fără greșeală!

Medalii de aur la șah!

Și mai vreți? Copilul a luat și două medalii de aur la șah, în cadrul competițiilor Andrei Murariu! Adică îi merge mintea, nu glumă!

Pare cam mult pentru un băiat de 11 ani, dar, atenție, Vlăduț e pasionat și de matematică și IT, dorindu-și să devină programator în limbajul Python! Bineînțeles, după ce va mai lua un mănunhi de medalii, de ce nu, chiar la Campionate Europene și  Mondiale…

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...