Naționala feminină de volei, în Final Four Golden League

Naționala feminină de volei a României s-a calificat în Final Four Golden League, după ce a reușit patru victorii în cele trei turnee preliminare. Faza finală a competiției va avea loc pe 15 și 16 iunie, la Ostrava, Cehia. 

În ultimul joc din Grupa I, tricolorele au fost învinse de echipa Spaniei cu scorul de 3-1 (15-25, 25-19, 25-16, 25-18), la Gijon.

Calificată înaintea acestui joc în turul următor al competiției, România a pierdut după o oră şi 35 de minute în fața unei formaţii care nu mai avea şanse de a continua întrecerea.

„Am pierdut bătălia, 1-3, dar nu și „războiul”. Echipa noastră s-a calificat în Final Four, iar fetele ne vor mai da emoții pe 15 și 16 iunie, la Ostrava. Felicitări pentru parcurs, fetelor!”, a transmis Federația Română de Volei.

Elizabet Lenke Inneh a fost MVP-ul echipei naționalei antrenate de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez, cu 22 de puncte. Rodica Buterez a avut şi ea o evoluţie apreciată, reuşind 14 puncte.

De la iberice s-au remarcat Paola Martinez Vela (25), Maria Segura Palleres (17), Lucia Varela Gomez (11) şi Zoi Mavrommatis Lopez (11).

România – Cehia, în semifinale

În clasamentul grupei I, România a terminat pe locul 3, cu 12 puncte, în urma Belgiei, 18 puncte, și a Cehiei, 15 puncte, dar înaintea Suediei, 11 puncte.

La cele trei turnee din Golden League, România a obţinut rezultatele: 3-0 cu Austria, 1-3 cu Cehia, 3-0 cu Azerbaidjan, 3-0 cu Suedia, 3-0 cu Croaţia şi 1-3 cu Spania.

Astfel, cu un bilanț de patru victorii și două înfrângeri, naționala feminină de volei va juca la Turneul F4.

Vezi și:   Performanțe uluitoare la handbal și volei, mârlănii la fotbal

În meciul din semifinalele Final Four al Golden League, tricolorele vor întâlni  Cehia. În cealaltă semifinală, vor juca Belgia și Suedia. Nordicele au prins in-extremis locul 4, depășind Ucraina.

În competiţia similară masculină, România a încheiat pe locul 9, cu un bilanţ de două victorii şi patru înfrângeri.

Sursa foto: Federația Română de Volei (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...