Salt uimitor al FCSB în topul academiilor de juniori. Sport Team se menține peste multe cluburi de Liga 1!

Salt impresionant al FCSB în clasamentul academiilor de juniori certificat de FRF. A trecut de pe locul 5 pe 2, apropiindu-se de FC Viitorul.

salt

Dacă anul trecut academia de juniori construită în Berceni acumulase 71,7 puncte în topul realizat de Federația Română de Fotbal, acum ea are nu mai puțin de 88,18! La doar 5,24 puncte de liderul Viitorul. Distanța dintre cele două era de aproape 20 de puncte în 2019!

Conform informațiilor apărute în presa de specialitate, Vasile Geambazi, cel care se ocupă de Academia FCSB, ar fi investit în ultimii doi ani peste 2,5 milioane de euro în baza construită în Berceni.

Dinamo e pe locul 3 în topul FRF, cu 84,86 puncte, strângând cu peste 10 puncte mai mult decât în precedentul clasament.

Deși a obținut un punctaj și un loc excelente, FCSB nu știe să comunice această performanță: nu există nicio știre în această privință pe site-ul oficial al clubului!

Sport Team rămâne cea mai bine clasată instituție sportivă privată cu activitate exclusivă de copii și juniori. Aceasta a obținut cu aproape 13 puncte mai mult decât anul trecut și depășește multe academii ale cluburilor din Liga 1, printre care și cea a campioanei CFR, aflată abia pe locul 10, cu 80.12 puncte. Dar și clujenii au avut un plus important în acest an, de la 57 de puncte în precedentul top.

Cel mai mare salt, Ripensia Timișoara

Creșterea cea mai mare a înregistrat-o Academia Ripensiei Timișoara, club de Liga a doua, de la 31,4 puncte anul trecut, la 71,2 puncte în 2020!

Au fost clasificate 69 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF , în urma cererii lor. Dintre acestea, 11 cluburi reprezintă premiere în sistemul de clasificare.

Vezi și:   Campioana României la tenis U16 a fost port-bonheur-ul Simonei Halep în Dubai

Puteți citi aici reportajul pe care l-am realizat în 2019 cu Academia Sport Team.

Procedura de evaluare a academiilor de fotbal din România ține cont de 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu o anumită pondere în realizarea topului final:

Strategie și filosofie 10,6% pondere

Echipe și jucători 12,1%

Staff tehnic 19,4%

Staff suport 6,8%

Antrenamente și meciuri 9,7%

Infrastructură și facilități 20,8%

Rezultate 20,6%

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...