Roxana Amina Capezan, campioană europeană la lupte

Roxana Amina Capezan este noua campioană europeană U23 la lupte, categoria 65 de kilograme, în competiția desfășurată la București.

Roxana Amina Capezan

În finala pentru medalia de aur, Amina Capezan a învins-o pe Birgul Soltanova (Azerbaidjan) cu 6-5.

„Avem și o campioană europeană la București: Roxana Amina Capezan a ridicat Sala Polivalentă în picioare după o finală de excepție care i-a adus aurul. Determinarea și dorința au fost atuurile Roxanei, iar noi suntem mândri de ea!”, a transmis Federația Română de Lupte pe pagina ofiială de Facebook.

„Medalie de aur pentru România! Amina Capezan a câștigat titlul continental la categoria 65 kg a Campionatelor Europene de Lupte U23 București 2023. Felicitări sportivei și antrenorilor săi!”, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român după această nouă performață.

Pe treapta a treia a podiumului la categoria 65 de kilograme au urcat Iris Mathilde Thiebaux (Franța) şi Elma Zeidlere (Letonia).

În preliminarii, Amina Capezan a trecut de Nora Elin Cecilia Svensson (Suedia), în sferturi de Busra Efe (Turcia), iar în semifinale a câştigat duelul cu Elma Zeidlere (Letonia).

Alte patru medalii cucerite de tricolori în zilele anterioare

Până în prezent, la CE de Lupte de la București, România a mai câștigat o medalie de aur, prin Denis Florin Mihai, una de argint, prin Andreea Beatrice Ana, și două de bronz, prin Ana Maria Pîrvu și Ana Maria Puiu.

Beatrice Ionela Ferenţ, la categoria 53 kilograme, Gabriela Cic, la categoria 62 kilograme, și Izabela Rotaru, la categoria 72 kilograme, au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz.

La Campionatele Europene de Lupte Under 23 de la București, România participă cu 30 de sportivi, câte zece la fiecare stil.

Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...