Marica: Totul pentru copii!

Ciprian Marica, fostul atacant al Stelei și al naționalei, crede că marea problemă a fotbalului românesc este la nivel de copii și juniori și că aici ar trebui făcuți pași serioși pentru dezvoltare.

turneu-fotbal-copii

„România suferă, fotbalistic vorbind, profund. Talentele sunt din ce în ce mai rare, iar acelea parcă sunt descoperite cu forța. Din nimic mai apare câte un jucător răsărit. În afară de Hagi, care a reușit să facă multe la acest nivel, a investit destul de mult, suntem la pământ”, a fost categoric Marica, în exclusivitate la Sports  Business Academy.

Știm, problema e veche și întoarsă pe toate fețele. Vorbim de pe vremea lui Mircea Sandu despre aceste aspecte, dar tot sperăm, ca și Marica, într-o relansare a acestui sector. De ce au nevoie copiii în primul rând pentru a crește sănătos și pentru a ajunge la seniori fără lacune în pregătire? Nu sunt chestiuni complicate, dar… „Acum, nu li se oferă nimic copiilor, nu au baza. Ei au nevoie, în primul rând, de hrană adecvată și de suplimente de efort. Fotbalul se joacă mult fizic, mult mai mult decât tehnic. Dacă un jucător nu beneficiază de aceste elemente esențiale, nu se poate dezvolta așa cum trebuie”.

În plus, e nevoie și de antrenori care să știe cum să discute cu fiecare jucător în parte. „Nu suntem toți la fel, nu putem vorbi cu micuții jucători la grămadă. Ca antrenor, trebuie să fii un foarte bun pedagog. Antrenorul trebuie să se coboare la nivelul fiecăruia și să se facă înțeles de fiecare, pentru că nu toți înțeleg despre ce e vorba. Chivu spunea: Mourinho și restul. Portughezul încerca să se coboare, ca discuție, la nivelul fiecărui fotbalist”, și-a spus Marica punctul de vedere despre această temă numai la Sports Business Academy.

Sunt multe de făcut la nivelul copiilor și juniorilor, totul e să începem de undeva, iar voci precum cea a lui Marica și a altor foști sau actuali jucători cu experiența cluburilor puternice din străinătate pot fi ascultate, consultate, luate în seamă de șefii FRF și LPF. Sau așa ar trebui să se întâmple.

Credit foto: evenimenteoradea.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...