FINALA celor TREI: Viitorul, FCSB și Dinamo. După 39 de ani, trei echipe se luptă pentru câștigarea titlului până în ultima etapă

Finala din play-off se joacă azi, în trei. S-au dus vremurile în care valizele cutreierau stadioanele înaintea unor meciuri de mare interes si care erau decisive. Sau cel puțin așa se pare, că nimeni nu ar mai adopta asemenea “obiceiuri”, riscul fiind mult prea mare.

hagi - reghecamph - contra - finala
credit foto: Prosport.ro

Cert este că vom avea o ultimă etapă “incendiară”, mai ales după “bomba” lansată aseară de Gigi Becali, care spune că la egalitate de puncte cu Viitorul, campioana Romaniei va fi Steaua.

Cel mai probabil, vom ajunge din nou la TAS, care din păcate a devenit un factor permanent în fotbalul românesc. 

Contrastul posibilelor campioane.

Viitorul ar fi campioana tinereții și a entuziasmului.

Steaua (FCSB) ar fi campioana banilor și a valorii.

Dinamo ar fi campioana suporterilor și a spiritului.

Oare cine va cuceri titlul?

Viitorul are prima șansă la câștigarea campionatului, fiindcă depinde doar de ea și totodată pentru că va juca împotriva CFR-ului, o echipă care e cu gândul mai mult la vacanță. De la clujeni vor lipsi 5,6 jucatori de bază.

În acest context, se poate spune că principalul adversar al Viitorului la meciul din această seară va fi presiunea care poate cântari enorm pe umerii unor jucatori foarte tineri, lipsiți de experiență și care n-au mai trecut prin asemenea momente.

Hagi este doar la un pas de a deveni rege și ca antrenor. Ar fi o performanță extraordinară, nu doar pentru Gică, ci pentru tot fotbalul nostru, ca Viitorul să triumfe.

Asta ar demonstra o dată în plus că in Romania înca există mulți copii foarte talentați, important este să fie descoperiți și să fie bine crescuți, ceea ce necesită foarte multă răbdare, muncă și nu în ultimul rând investiții.

Fotbalul românesc are nevoie de cât mai multe Academii precum cea de la Constanța.

Indiferent de cum se va sfârși acest campionat pentru Viitorul, Hagi merită felicitat și aplaudat, deoarece proiectul său reprezintă una din puținele raze de speranță ale fotbalului nostru.

Steaua (FCSB) se află într-o poziție extrem de delicată, având șansa a doua la titlu, ea depinzând și de rezultatul dintre Viitorul si CFR.

Încă de la începutul sezonului, Steaua a fost principala candidată la titlu și favorita multora, tocmai de aceea situația în care se gasește în momentul de față este oarecum neașteptată, iar pentru club în sine, chiar disperată.

La prima vedere, meciul cu CSU Craiova pare accesibil, oltenii urmând să dispute peste câteva zile cel mai important joc al anului, cel din Cupă.

Doar că, după ultimele evenimente, după scandalul dintre cele două cluburi (scandal iscat de conducerea Stelei), orgoliul  oltenilor a fost “zdruncinat” serios, fanii cerând în mod imperativ jucătorilor: răzbunarea.

Ținând cont de investițiile făcute (de planul de slăbire a echipelor cu care se luptă) și de pretențiile clubului, Steaua ar fi o campioană logică, normală, doar că se dovedește încă o dată faptul că performanțele nu se clădesc doar pe bani.

Rugăciunile lui Gigi Becali s-ar putea să fie insuficiente, iar echipa să nu mai devină campioană în ultima etapă, așa cum s-a întamplat în urmă cu doi ani.

Dinamo are cele mai mici șanse în această luptă nebună pentru titlu, ea depinzând atât de rezultatul Viitorului, cât și de rezultatul Stelei, dar asta nu o împiedică să viseze la trofeu, mai ales că au trecut 10 ani de la câștigarea ultimului campionat.

Meciul din Ștefan cel Mare, contra Astrei, pare unul la îndemâna dinamoviștilor, care se află într-o formă foarte bună, în vreme ce formația din Giurgiu este total lipsită de miză.

Dinamo a intrat cu mari emoții în play-off, dar odată ajunsă acolo a devenit o echipă redutabilă, fiind echipa cu cele mai multe puncte obținute, ceea ce demonstrează faptul că impactul unui antrenor și ajutorul fanilor asupra unei echipe pot ridica foarte mult valoarea acesteia.

Golul încasat la Craiova în ultimul minut de joc este posibil să devină un adevarat coșmar pentru dinamoviști, care, dacă nu îl primeau, se aflau acum în fruntea clasamentului.

În orice caz, faptul că după mulți ani Dinamo a ajuns să spere la titlu până în ultima etapă reprezintă deja o mare victorie pentru fanii câinilor.

În cazul în care toate cele trei echipe agrenate în lupta la titlu, Viitorul, FCSB și Dinamo, vor câștiga diseară, ierarhia clasamentului va rămâne neschimbată, iar Viitorul va deveni campioană.

Numai că, în fotbal și mai ales la noi în campionat, teoria este de cele mai multe ori foarte îndepărtată de practică, dar asta este o altă poveste. Mai presus de toate, campioana trebuie să se decidă pe teren, nu la TAS.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...