Două medalii de aur și două de bronz într-o zi pentru România la CE de gimnastică pentru junioare

Două medalii de aur și două de bronz într-o zi pentru România la Campionatul European de gimnastică pentru junioare. Sabina Voinea a luat aur la sărituri și bronz la sol, iar Amalia Pulfea – aur la sol și bronz la bârnă. 

doua medalii de aur
Credit: Facebook FR Gimnastică

Sabrina Voinea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podimului la sărituri, cu media de 13,250 puncte, după 12,900 la prima săritură şi 13,600 la a doua. Pe podium au mai urcat Ming Van Eijken (Franţa, 13.066) şi July Marano (Italia, 13.033).

La sol, Amalia Puflea a fost notată cu 13.233, cu care a obţinut medalia de aur, iar Sabrina Voinea a primit nota 12.966 pentru bronzul european.

„Auuur și bronz pentru România în ultima finală a junioarelor! Amalia Puflea este campioană europeana de junioare la sol (13.233), iar Sabrina Maneca Voinea a câștigat medalia de bronz (12.966)”, a notat Federația Română de Gimnastică după această performanță.

Pe locul 2, în finala de la sol, s-a clasat Viola Pierazzini (Italia, 13.200).

România, șase medalii la CE de gimnastică

De asemenea, o medalie de bronz a cucerit şi Amalia Puflea în finala de la bârnă.

În total, România a obținut șase medalii la CE de la Munchen, dintre care două de aur, două de argint și două de bronz.

România a mai obţinut medalii de argint cu echipa de junioare şi la individual-compus, prin Amalia Ghigoarţă.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...