Djokovic, înger și demon. O replică pe un zid imaginar

Djokovic, înger și demon în Croația după organizarea turneului Adria Cup. Unii îl acuză că a contribuit la răspândirea virusului, alții îl apără.

djokovic
challengers.fr

„Să mori cu el e dorința noastră. Salut din Split. Să crăpi!”

Săptămâna trecută, în orașul croat Split, a apărut un graffiti adresat lui Novak Djokovic, prin care acestuia i se dorește moartea. Autorii își motivează gestul prin faptul că tenismenul sârb ar fi contribuit la propagarea virusului prin organizarea turneului de tenis amical Adria Tour.

djokovic
Captură: otvoreno.hr

O fată din Zabok, un orășel situat la aproximativ 45 km de capitala Zagreb, pe numele ei Bojana Birač, scrie și ea pe un zid, cu cretă, în semn de protest, replica: „Să trăiești viață lungă, asta e dorința noastră! Salutare din Zabok!”

La scurt timp, încep să apară și alte replici, în diverse medii croate, ce îl susțin pe jucătorul de tenis sârb. Printre ele și cea a liderului de galerie a celor de la Hajduk Split. Fanii acestei echipe croate, grupați sub numele „Torcida”, sunt cunoscuți pentru ultranaționalismul lor.

Petrić, care este și un participant la Războiul Patriei, a avut un mesaj pentru toți cei care îl atacă pe Djokovic și se prefac că sunt mari croați: „Noi, soldații și polițiștii croați, nu am luptat pentru aceste mesaje morbide scrise sub acoperirea nopții. Am luptat pentru un stat de drept în care toată lumea este binevenită, atât timp cât acestea respectă legile noastre și statul. Am urmărit și ascultat „marii croați” în timpul și după război. Șobolanilor, mergeți înapoi în canalizare”, a transmis Petrić.

La două săptămâni de momentul în care suporterii unei alte echipe croate, Dinamo Zagreb, îndemnau printr-un banner afișat pe stradă să fie violate mamele și copiii sârbilor, momentul acesta devine o replică scrisă pe un zid imaginar.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...