NBA: 16 jucători au fost depistați pozitiv cu Covid-19 din 302 teste

NBA: 16 jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus, cu doar o lună înainte de reluarea competiției, preconizată pentru 30 iulie.

nba
Foto: nba.com

Testele au fost efectuate marți pentru un număr de 302 jucători. Cei 16 baschetbaliști care sunt infectați cu noul coronavirus vor rămâne în autoizolare pentru 14 zile. Înainte de a putea reveni la antrenamente, un medic îi va investiga în detaliu.

Antrenamentele individuale urmează să înceapă de la 1 iulie, iar echipele angrenate în competiție vor ajunge la Disney World Resort din Florida, unde se va relua pregătirea sezonul începând cu 7 iulie.

Cantonamentele se vor desfășura în perioada 9-29 iulie.

NBA: protocoale stricte

NBA și Uniunea Jucătorilor (NBPA) au anunțat vineri că „protocoale stricte de sănătate și siguranță” vor fi în vigoare atunci când se va relua sezonul.

„Am lucrat împreună cu Asociația Jucătorilor pentru a stabili un plan de repornire care să acorde prioritate sănătății și siguranței, să păstreze corectitudinea competitivă și să ofere suport pentru posibilele problemele”, a spus comisarul NBA  Adam Silver.

13 echipe din Conferința de Vest și 9 din Conferința de Est vor susține câte 8 meciuri fiecare pentru stabilirea cluburile calificate în play-off-uri.

Toate cele 22 de echipe participante vor rămâne în stațiunea Florida pe toată durata competiției, iar jocurile se disputa  fără spectatori.

Reamintim că sezonul NBA a fost suspendat pe 11 martie 2020 din cauza pandemiei Covid-19.

Sursă: https://www.bbc.com/sport/basketball/53197415

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...