Copiii cu dizabilități au participat la un eveniment sportiv în Iași. „Puternici împreună”

Copiii cu dizabilități au participat la un eveniment sportiv în Iași. „Puternici împreună – incluziune și educație prin escaladă”, este proiectul Climb Again, organizatorul acțiunii.

Copiii

Acțiunea de la Iași a avut scopul de a crește nivelul de incluziune a copiilor cu dizabilități în comunitatea locală și a fost dedicat tuturor copiilor și tinerilor doritori să învețe un sport nou.

Implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, proiectul a fost dedicat comunității locale și a însemnat instalarea unui panou mobil de cățărat pentru a facilita escalada, în mod gratuit, pentru cât mai mulți doritori.

În același timp, aceștia au avut ocazia să se cațere alături de copiii cu dizabilități.

„Peste 300 de copii și tineri s-au cățărat în mijlocul orașului, alături de sportivii din Lotul României de Paraclimbing, coordonați de Climb Again.”, a spus Claudiu Miu, președinte Climb Again.

„Pentru noi, acesta este încă un proiect prin care arătăm că terapia prin escaladă aduce beneficii majore copiilor cu dizabilități, inclusiv îi ajută să fie mai ușor acceptați și incluși în societate”, a declarat Claudiu Miu.

Început în septembrie 2021, proiectul „Puternici împreună – incluziune și educație prin escaladă” are ca beneficiari 45 de copii cu dizabilități cu care Climb Again Iași lucrează, împreună cu alți 18 copii tipici.

Proiect de artă murală, alături de panoul mobil de cățărat

Pe lângă panoul mobil, vizitatorii Palas Mall Iași au avut ocazia să vadă și un proiect de artă murală, care îi are protagoniști pe 5 dintre tinerii membri ai Lotului României de Paraclimbing – Răzvan Nedu, Alex Benchea, Angelo Simionescu, Vasile Coliban și Ariana Pero.

Vezi și:   România, ca și Coreea de Nord: Burleanu ne face campioni mondiali!

Lucrarea „Chipuri si ziduri creată de artistul John Dot S pentru Climb Again simbolizează forța unor oameni încercați care au găsit în escaladă, în peretele de cățărat și în muntele de cucerit puterea de a trăi frumos.

Fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă, Asociația Climb Again este afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE). Climb Again este și coordonatorul Lotului României de Paraclimbing.

Asociația Climb Again organizează din 2014 sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și sprijin psiho-emotional pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate.

Sursa foto: Climb Again

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...