Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu – Povestea a doi mari gimnaşti

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, doi sportivi care au avut rezultate foarte bune la Rio şi au fost la un pas de medalii. Noi vi-i prezentăm în afara gimnasticii, ce pasiuni au şi cum au ajuns să facă sport de performanţă.

catalina ponor - marian dragulescu rio 2016 - 2 gimnasti romani care ne fac mandri
credit foto: bustle.com

Cătălina iubeşte animalele şi e pasionată de maşini

Cătălina Ponor a terminat finala de la bârnă pe locul şapte. Cătă a stat departe de gimnastică pentru o bună perioadă de timp. La 20 de ani s-a retras. În anii care au urmat, a terminat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi a lucrat ca antrenoare în Statele Unite (conform lead.ro).

S-a întors în sala de antrenamente pentru Jocurile Olimpice de la Londra, apoi şi-a luat din nou o pauză de trei ani. A revenit acum, înainte de Rio, la o vârstă la care multe gimnaste nu mai îndrăznesc să trăiască emoţiile unei competiţii decât din faţa televizorului sau de la masa arbitrilor.

A revenit pentru pasiunea pe care o are pentru acest sport, pasiune care a început în copilărie, atunci când avea o energie debordantă. Mama Cătălinei a fost mereu fascinată de gimnastică, aşa că a hotărât să o ducă pe fiica sa la antrenamente.

Într-un interviu acordat pentru Agerpres, gimnasta a dezvăluit ritualurile care au ajutat-o de-a lungul carierei: obişnuieşte să intre cu piciorul drept în sălile de concurs şi să poarte echipament negru la finale.

Cătălina a povestit și despre faptul că are o afacere în sport. De asemenea, a spus că iubeşte animalele şi maşinile, ştie să cânte la pian, îi place să asculte muzică, să se plimbe şi să petreacă mult timp alături de cei dragi.

Vezi și:   Cum a murit unul din băieții teribili ai lui Partizan Belgrad

A fost o zi extrem de grea și tensionată pentru mine. Credeți ca mie mi-a fost ușor sau imi este ușor?
Sunt ani de muncă în spate, nivelul a crescut, gimnastica nu mai e ce era inainte, acum ori câștigi cu acrobatică foarte dificilă ori cu artistică făcută perfect.
Eu am încercat sa le combin și am greșit pentru ca presiunea a fost extrem de mare. Fiind singura gimnasta care a reprezentat România, trebuia să mulțumesc intr-un fel sau altul pe toată lumea chiar dacă nu mai aveam nimic de dovedit, poate doar mie să îmi mai dovedesc încă o data că pot!”, a postat Cătălina a doua zi pe pagina ei de Facebook.

Marian a făcut karate şi e pasionat de călătorii

nineoclock.ro
Credit foto: www.nineoclock.ro

Din păcate, Marian Drăgulescu a ieşit pe locul 4 în finala de la sărituri. E locul cel mai dureros din clasament. E dureros să ştii că ai fost atât de aproape şi în acelaşi timp atât de departe de a urca pe podium, de a-ţi împlini visul. Ne consolăm cu prestaţia lui deosebită, cu faptul că a dovedit că până şi la 36 de ani rămâne un gimnast de mare valoare.

Marian a făcut karate în copilărie, dar nu s-a regăsit în acest sport şi a ales gimnastica. Obişnuia să îşi impresioneze colegii la şcoală cu săriturile lui, după cum a declarat pentru cei de la Adevărul.

El este inventatorul unei sărituri spectaculoase care îi poartă numele. La fel cum s-a întâmplat în cazul Cătălinei, Marian a avut şi el perioade în care s-a retras din viaţa de sportiv. Dar a revenit mereu, în căutare de noi medalii, de noi performanţe, de noi amintiri.

Vezi și:   Turneul Campionilor 2020: lista jucătorilor calificați

Gimnastul a mărturisit într-un articol apărut pe adrenallina.ro că la 14 ani şi-a petrecut mai mult timp prin cantonamente decât acasă, cu familia. Pentru „adevarul.ro” spunea că-i place mult să călătorească, să petreacă timp cu cei apropiaţi şi că nu i-ar plăcea să trăiască în altă ţară pentru că i-ar fi dor de România.

Cătălina şi Marian nu au reuşit să obţină medalii în Brazilia, dar au reuşit să ne demonstreze tuturor că vârsta e doar un număr, că nu ar trebui să reprezinte un impediment atunci când vrem să facem ceea ce ne place, ceea ce ne face fericiţi.

Iată ce am mai scris pe SPORTescu despre Cătălina și Marian.

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu pe Wikipedia.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...