Amalia Puflea, aur la sol și bârnă la FOTE 2022

Amalia Puflea, aur la sol și bârnă la FOTE 2022. Este a treia medalie de aur cucerită de gimnasta română la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bistrica, Slovacia, după cea pe echipe.

Amalia Puflea
Credit foto: facebook.com/frgimnastica

De asemenea, Amalia a mai cucerit și medalia de argint în proba de individual-compus, devenind cea mai titrată sportivă tricoloră de la această competiție.

În finala de la sol, Amalia Puflea a fost notată cu 13.200, cu care s-a clasat pe locul 1. În aceeaşi finală, Sabrina Voinea a ocupat locul 5, cu 12.700.

„Aur la sol pentru gimnasta Amalia Puflea care devine cea mai titrată sportivă din delegația tricoloră la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia. Amalia Puflea are 3 medalii de aur și un argint la această ediție a Festivalului Olimpic! Bravo, Pufi!”, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român după această performanță.

La bârnă, sportiva a câştigat încă o dată medalia de aur, după un exercițiu notat cu 13.366.

România, 19 medalii la FOTE 2022

România a încheiat competiţia din Slovacia cu un total de 19 medalii, dintre care cinci de aur, opt de argint și șase de bronz.

La FOTE 2022, delegația României a fost formată din 92 de sportivi, înscrişi în competiţiile de atletism, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, tenis şi volei.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...