Ana-Maria Brânză, consilier onorific al președintelui COSR

Ana-Maria Brânză a devenit consilier onorific al președintelui COSR. Anunțul numirii fostei scrimere în acest post a fost făcut chiar de Ziua Femeii, pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„De 8 martie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a făcut un transfer de marcă! Ana-Maria Brânză Popescu a intrat oficial în echipa noastră! Împreună ne unim eforturile și sprijinim fiecare membru al Team Romania, pentru că noi încurajăm excelența și punem spiritul de echipă în slujba celor care fac performanță”, a precizat COSR.

„Bine ai venit, Ana! Ştim că îţi plac provocările, adori competiţia, lumea olimpică o cunoşti de mult. Suntem siguri că din noua poziţie de consilier al preşedintelui Mihai Covaliu vei fi şi mai aproape de sportivi şi antrenori, de cei care conduc mişcarea olimpică, de partenerii noştri. Team Romania e mândră de campionii săi”, a mai anunțat COSR.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a propus Anei-Maria Brânză, la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se alăture echipei de conducere a COSR. Fosta scrimeră a cerut inițial un timp de gândire, după care a acceptat postul în organigrama COSR.

Ana-Maria Brânză, de 5 ori aleasă cea mai bună spadasină din lume

În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Brânză (Popescu după căsătorie) şi-a anunţat, la 7 decembrie 2021, retragerea din activitate, ea precizând că nu mai are motivaţie să mai continue după o carieră de 20 de ani.

Ana-Maria are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Vezi și:   Alegeri pentru președinte la COSR: Sportul românesc are nevoie de un decalog

De asemenea, sportiva din România a fost aleasă, în premieră mondială, de cinci ori cea mai bună spadasină a lumii. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...