5 avantaje ale unei cariere în industria sportului

Vă prezentăm mai jos 5 avantaje pe care le veți avea dacă urmați o carieră  în industria sportului. România duce lipsă de specialiști în domeniu.

5 avantaje
Credit foto: Sportescu.ro

Când vorbim despre o carieră în sport, ne gândim automat la sportivi, la antrenori, la arbitri, dar industria sportului înseamnă mult mai mult. Un campion are în spate o echipă întreagă, așa cum un club nu poate fi prosper fără departamente performante. Orice rotiță a mecanismului contează.

Fie că ești pasionat de sport, fie că ești fost sportiv, poți începe o (nouă) carieră plină de satisfacții în domeniu. Dincolo de remunerație, un job în industria sportului prezintă mai multe avantaje. Iată care ar fi un Top 5 al principalelor beneficii:

1. Nu te plictisești niciodată

Prin definiție, sportul este un domeniu competitiv. Lucrezi alături de personalități puternice, cu care formezi o echipă. Sunteți mereu în priză pentru a fi mai buni decât echipele adverse.

2. Ai mai multă libertate

În general, un job în domeniul sportului nu este încorsetat într-un program fix, „ca la uzină”. Faci ce-ți place și nu ești un „roboțel”. Dimpotrivă, ești provocat să gândești și să fii creativ, să ai inițiativă. Senzația de libertate te face mai fericit și mai eficient.

3. Securitatea job-ului este mai mare

Chiar dacă există un grad de responsabilitate orice ai face, siguranța job-ului este mai mare decât în alte domenii.

Particularitatea este generată de criza de resurse umane de pe piața românească în această industrie și de legăturile interpersonale puternice care se creează în cadrul echipei, pentru că sportul se bazează pe emoții.

4. Cunoști multă lume

A lucra în domeniul sportului înseamnă a interecționa cu oameni diverși, de la colegi de breaslă la fanii clubului sau ai sportivilor pe care îi reprezinți.

Poți căpăta la rândul tău notorietate, cum se întâmplă în cazul ofițerilor de presă ai cluburilor de fotbal de primă ligă, care apar frecvent la televizor cu ocazia conferințelor de presă. De asemenea, poți dezvolta o rețea de conexiuni personale care îți poate fi folositoare pe viitor.

5. Este o industrie în contină creștere

Pe măsură ce atrage tot mai multe investiții, sportul este o industrie în ascensiune, caracterizată prin diversitate pe orizontală și pe verticală.

În România, există o cerere tot mai mare pentru personal calificat în marketing sportiv, management, PR, sponsorship, management financiar, legislatie sportivă, psihologie sportivă etc.

În țara noastră există o singură instituție acreditată de Ministerul Educației și Învățământului unde puteți găsi cele mai noi și complete informații despre domeniile de mai sus direct de la specialiști în domeniu: Sports Business Academy.

SBA a fost fondată în 2015 de Cristian Gheorghe, unul dintre trendsetterii şi influencerii industriei de sport din România, cu 12 ani de experienţă în management sportiv şi marketing sportiv, fost manager executiv la Sportul Studenţesc (2006-2012).

Anul acesta, cursurile se deschid pe 17 octombrie şi se vor desfăşura până pe 5 decembrie, în fiecare miercuri, în incinta Academiei de Studii Economice.

Avantaje: Paula Ungureanu și Alexandru Dedu vă împărtășesc experiențele lor sportive

FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Dacă te tentează să urmezi o carieră în sport, în România sau pe teritoriu UE, diploma și cunoștințele obținute aici de la experți în domeniu îți vor fi foarte utile.

Am citit pe site-ul oficial că printre lectorii ediției 2018 se numără și foști sau actuali sportivi de renume, printre care Paula Ungureanu, Laura Cârlescu, Alexandru Dedu, Ciprian Sora.

Alți invitați de la care aveți ce învăța: Justin Ştefan (secretar general LPF), Mihaela Constantinescu (expert marketing sportiv), Ionuţ Urzeală (preşedinte Ploieşti Basketball), Valentin Popescu (marketing sportiv director Alexandrion), Cosmin Hodor (PR manager Simona Halep), Andreea Mira (director marketing GSP), Gigi Loghin (managing partner kick off), Ramona Ciocodei (Communications Manager McDonalds), Cristian Iliescu (partener BDO), Paul Markovits (vicepreşedinte Marketing URB), Cristian Gheorghe (country sales manager SEG Team), iar lista nu a fost încă închisă.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 octombrie.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...