Alba Blaj, în finala Cupei CEV la volei!

Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV la volei după ce a trecut de CSM Târgoviște. În returul semifinalei, care a avut loc la Târgu Mureș, campioana României s-a impus cu 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20).

După 3-0 în prima manșă, echipa din Blaj a câștigat și revanșa cu CSM Târgoviște, la capătul unui meci care a durat o oră și 48 de minute.

Cele mai bune voleibaliste de la echipa învingătoare au fost Ghergana Dimitrova (14 puncte), Victoria Russu (12), Jovana Kocic (11) şi Dajana Boskovic (11), în timp ce de la vicecampioana României s-au evidenţiat Iuna Zadorojnâi (16), Denisa Ionescu (12) şi Mira Todorova (10).

În ultimul act al Cupei CEV, a doua competiţie valorică a continentului, formația noastră o va întâlni pe Savino del Bene Scandici (Italia), care, în semifinale, a trecut de Thy Istanbul (Turcia), după 3-0 și 2-3.

Finala Cupei CEV se va juca în dublă manşă: turul pe 5 aprilie, la Târgu Mureş, iar returul – pe 12 aprilie, în Italia.

A patra finală europeană pentru Alba Blaj

Volei Alba Blaj va disputa cea de-a patra finala europeană în cei 12 ani de la înființare, după cele din Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) şi Cupa Challenge (2021).

Campioana en-titre de la noi are în palmares șase titluri, patru Cupe ale României și o Supercupă.

Țara noastră a mai avut o reprezentantă într-o finală de cupă europeană, CSM Lugoj, care a fost învinsă în ultimul act al Challenge Cup de Reale Mutua Fenera Chieri (Italia).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...