Jaqueline Cristian a câștigat turneul de la Palmanova (Spania)

Jaqueline Cristian a câștigat turneul ITF de la Palmanova (Spania). Sportiva din România a trecut în finală, cu 6-4, 6-0, de Irina Simanovici (Belarus). 

Partida dintre Jaqueline Cristian (24 ani, 204 WTA) și Irina Şimanovici (25 ani, 221 WTA) a fost decisă după o oră și 26 de minute, după un joc aproape perfect al româncei.

Sportiva din Belarus a condus o singură dată în această partidă, după game-ul inaugural. Apoi, românca n-a mai cedat inițiativa, impunându-se fără emoții.

În semifinalele competiției, Jaqueline a trecut, scor 6-3, 6-0, de compatrioata sa Andreea Prisăcariu (23 ani, 443 WTA).

Acest succes îi va aduce sportivei de 24 de ani un salt spectaculos în clasamentul WTA, până pe locul 174.

Jaqueline Cristian a ocupat cea mai înaltă poziție la simplu în clasamentul WTA pe 31 ianuarie 2022, locul 58 mondial!

Turneul de la Palmanova, Spania, a fost dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari.

Jaqueline Cristian, in echipa de Billie Jean King Cup a României

Cristian (locul 202 la simplu şi 531 la dublu) a fost selecționată de Horia Tecău şi  de antrenorii Alina Tecşor Cercel şi Daniel Dobre în echipa de Billie Jean King Cup a României pentru partida cu Slovenia.

La această acțiune vor mai participa Irina Bara (locul 193 la simplu şi 113 la dublu), Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu şi 1169 la dublu) şi Monica Niculescu (locul 40 la dublu).

Partida dintre echipele Sloveniei şi României va avea loc în perioada 14-15 aprilie, în Sport Park Bonifika, din oraşul Koper, învingătoarea urmând a se califica la turneul final al competiţiei.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...