Trăirile unui suporter ceferist: Când Dan Petrescu a avut dreptate

Trăirile unui suporter ceferist le-am surprins aseară în meciul speranței, meciul care ne putea duce din nou spre imnul acela magic. 

Foto: Flaviu Buboi / sportpictures.eu

E singur la meci, e trist. Își lasă capul pe spate, înjură ceva doar de el știut. Dintr-o dată și mai nervos, începe să bată din picioare. Se calmează repede, aproape cum a început, își mișcă din nou capul, dar de această dată în jos, dezamăgit, trecându-și mâinile prin părul bogat. 

Mă uit la el. E îmbrăcat bine, tricou cu guler, față și păr ferchezuit. Vreau să îi spun și eu ceva, așa ca între chibiți, de consolare, așa cum fac oamenii de-o viață pe stadioane, indiferent de meci, dar mi-o ia înainte repezit, pentru ca în timp ce vorbește să devină relaxat, aproape dintr-o dată schimbat complet (în fond e doar un joc, s-ar spune) și, chiar dacă se uită la mine, din exterior pare a ține doar un monolog. 

„Nu face nimic. Dacă nu greșea Arlauskis ăsta, se găta 0-0 și noi tot trebuia să dăm gol la Praga”…

Pe mai departe, doar mai oftează din când în când, așteptând răbdător finalul, și e aproape ferm convins că scorul așa va rămâne, 0-1. 

Dar la penalty-ul CFR-ului se ridică, zdrobește aerul, suflă greu, aproape cade înapoi pe scaun, după care se ridică, urlă, înjură cehii, pe Billel, pe Dan Petrescu, fiindcă n-a ieșit de sub copertină ca altădată, să spargă, să se bată cu toți, pe faptul că jucătorii lor de culoare sunt mai buni ca ai noștri (de ce??!!), pe Stanciu, că aici joacă bine și la națională nu, și-ntr-un final pe el însuși, că e atât de bou să îi placă fotbalul și în special cel românesc. 

În tribune erau 18.000 de oameni, steagurile fluturau peste tot și poate cel mai important fapt e că am auzit Imnul. Imnul acela ce doar aici în tribune te furnică și te face să oftezi și care l-a făcut pe suporterul pătimaș din spatele meu să-și exclame extaziat dorul de meciurile mari din Ligă. 

Trăirile Bursucului

Apoi, din nou, se liniștește, spunându-mi obosit: „În meciurile astea de Europa, e prima dată când Dan Petrescu a avut dreptate. Și mi-aș fi dorit să nu aibă, exact astăzi. Să ne mintă cum ne-a mai mințit și până acum, și noi să îl credem. Să ne îmbrobodească cu bugetele ălorlalți, net superioare, de parcă sacii de bani ar fi capabili să dea goluri, cu naționala Israelului ce ar juca toată, vezi Doamne, la Macabbi, cu toate cele bune, enumerate pompos, din curtea scoțienilor”.

Foto: Flaviu Buboi / sportpictures.eu

„Pe toate ni le-a zis așa, ca să adoarmă lumea, să aibă un alibi pentru el și echipă, să mestece liniștit gumă, în timp ce sare ca un apucat”. 

„Ai văzut, în seara asta care trebuia să fie specială la Cluj, a stat liniștit. A știut de la început că a avut dreptate, că ăștia chiar sunt mai buni!”

Trântește punga de popcorn, îi suduie pe așa-zișii suporteri care pleacă mai repede de la meci pentru a nu prinde înghesuiala, de parcă s-a pomenit undeva meci mare fără înghesuială, după care pleacă și el, când totul se golește în jur… 

Dan Petrescu a avut în sfârșit dreptate – cehii sunt mai buni. S-a întâmplat să fie aseară și a venit poate atunci când nimeni nu își dorea ca acest lucru să se întâmple cu adevărat. 

Cehii sunt mai buni!

În tribune erau 18.000 de oameni, steagurile fluturau peste tot și poate cel mai important fapt e că am auzit Imnul. Imnul acela ce doar aici în tribune te furnică și te face să oftezi și care l-a făcut pe suporterul pătimaș din spatele meu să-și exclame extaziat dorul de meciurile mari din Ligă. 

Ca după o lungă pauză și o intensă revedere cu fata iubită, aștepta și el momentul acela cu adevărat magic, când trebuie să răsune singur, stăpân peste un întreg stadion, Imnul Ligii Campionilor.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...