Școala Altfel la Muzeul Fotbalului! Gică Popescu, ghidul micilor vizitatori

Școala Altfel la Muzeul Fotbalului! Gică Popescu, ghidul micilor vizitatori din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, intervalul în care se pot desfășura în acest an activitățile din programul național „Școala Altfel”.

scoala altfel

În formatul special „Fotbalul Altfel”, elevi din mai multe unități școlare, atât din Capitală, cât și din alte județe, s-au bucurat, după prima săptămână de program, de captivantele experiențe ale muzeului și au învățat lucruri noi despre istoria și prezentul celui mai iubit sport al Planetei.

Copiii au putut vedea exponate unice selectate atent din catalogul muzeului, care au fost prezentate într-o manieră atractivă pentru toți elevii, de la clasa I până la ultimul an de liceu.

De asemenea, au avut parte de un circuit ghidat cu informații adaptate procesului educativ, dar care, în același timp, păstrează vie atenția participanților și furnizează într-un mod amuzant și captivant reperele de excepție ale sportului.

În plus, elevii au avut întâlniri spectaculoase cu personalități ale fotbalului, șansa de a descoperi direct de la eroii fotbalului românesc valorile acestui sport și de a împărtăși cu aceștia emoțiile și bucuria.

Printre aceștia s-a aflat și fostul mare internațional român Gică Popescu, căpitanul Muzeului Fotbalului fiindu-le ghid micilor vizitatori.

„Oferta este generoasă, cei mici pot vedea tricouri purtate de mari fotbaliști, dar pot experimenta și foarte multe jocuri și activități interactive. E cel mai potrivit mod de a îmbina fotbalul cu istoria și cea mai distractivă lecție pentru ei”, a declarat Gică Popescu.

„Am încercat să adaptăm informațiile într-un mod captivant, asigurându-ne că oferim micilor vizitatori informații și repere de excepție ale sportului rege, toate împachetate sub forma unui circuit ghidat de vizitare” a precizat Tiziana Gagiu, director adjunct Football Museum Bucharest.

Vezi și:   Mihaela Cambei, triplă campioană europeană la haltere

Turul muzeului conține și vizite în spațiile destinate jocului și experimentării, unde vizitatorii își pot încerca abilitățile de fotbalist, portar sau comentator sportiv.

Elevii din toată țara pot beneficia de oferta Muzeului Fotbalului în cadrul programului național “Școala Altfel” până pe 16 iunie, inclusiv de prețuri speciale pentru acces, vizitare și experiențele din Muzeu în format organizat, împreună cu cadrele didactice.

Pentru oferte personalizate și programări, doritorii pot scrie la vestiar@footballmuseum.ro sau pot suna la numărul 0724.316.138.

Despre Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului din București este primul astfel de muzeu din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze capitala României o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde.

Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și găzduiește colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fanshop, bistro și cafenea.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...