Mănușile lui Helmut Duckadam de la Sevilla, readuse în România

Mănușile lui Duckadam de la Sevilla sunt readuse în România la un eveniment organizat de Muzeul Fotbalului. Cu acestea, portarul Stelei a apărat 4 lovituri de departajare în finala Cupei Campionilor Europeni cucerită în 1986 în fața Barcelonei.

manusile

 

După 21 de ani, mănușile legendare se întorc în țară, din Canada. Ele fuseseră achiziționate în 2002 de pe internet de un român, după ce fostul mare portar de la Steaua le-a scos la vânzare.

Toți iubitorii fotbalului de la noi le pot vedea de pe 28 aprilie la Muzeul Fotbalului din București, unde vor fi expuse pentru 5 luni.

„Cu siguranță mă voi emoționa să revăd mănușile după mai bine de 20 de ani. Mă bucur că suporterii vor avea ocazia să le vadă aici, în cel mai potrivit loc pentru celebrarea performanțelor fotbalului”, a transmis Helmut Duckadam

Evenimentul va fi precedat de o conferință de presă organizată, vineri, 28 aprilie 2023, la Muzeul Fotbalului, la care va fi prezent fostul portar al Stelei, Helmut Duckadam, precum și cel care a achiziționat mănușile în urmă cu 21 de ani, dar și invitați-surpriză.

„Începând din 28 aprilie, mănușile de poveste ale lui Helmut Duckadam sunt readuse în țară de Muzeul Fotbalului pentru mai multe luni. Sperăm ca proiectul nostru să inspire și să aducă modelele fotbalului aproape de suporteri, prin simboluri excepționale precum acesta. După mai bine de două decenii,  mănușile lui Duckadam, aflate în proprietatea unui compatriot stabilit in Canada, reintră in viața românilor”, a anunțat Romeo Bănică, Director Executiv al Muzeului Fotbalului.

Despre Muzeul Fotbalului din București

Muzeul Fotbalului din București este primul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, care oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecție ale lui Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase cluburi românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova.

Vezi și:   Robbie Fowler vine în România, la Muzeul Fotbalului din București!

Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului înseamnă 8 niveluri de interacțiune spectaculoasă într-o clădire de 1.500 mp din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Gabroveni 24.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...