A țintit argintul! Luca Joldea, vicecampion european de juniori la tir

A țintit argintul! Luca Joldea a devenit vicecampion european de juniori la pistol 10 metri aer comprimat, la Campionatele Europene de tir de la Tallinn, Estonia.

În meciul pentru medalia de aur, cu italianul Matteo Mastrovalerio, Luca a condus cu 4-0, 6-4, 12-8, dar, la ultimele serii de focuri, a cedat inițiativa, adversarul său reușind să se impună cu 16-12.

„A țintit argintul! Joldea Luca (CSM Arad – antrenor Pop Gheorghe) vicecampion european de juniori la proba de pistol 10 m aer comprimat. Felicitări!”, a notat Federația Română de Tir Sportiv după această performanță pe pagina oficială de facebook.

„În meciul pentru aur, am condus, au fost și puține emoții, dar eu zic că am tras bine, am fost foarte aproape de titlul european. Mă mulțumește rezultatul și țin să dedic medalia părinților mei și tuturor celor care mă susțin!”, a declarat Luca Joldea pentru Sport Arad.

În competiția celor mai buni 8 trăgători, sportivul de la CSM Arad, antrenat de Gheorghe Pop, s-a clasat pe primul loc, cu 248 de puncte, fiind urmat de italianul Mastrovalerio, 247,6 și un alt italian, Gabriele Aldo Villani, 243,4 puncte!

A treia medalie la juniori pentru Luca Joldea

În calificări, sportivul român de 18 ani a fost al doilea, cu 572 de puncte, iar italianul cu care s-a luptat pentru aurul european a terminat pe 4, cu 570 de puncte.

Medalia de bronz a revenit italianului Gabriele Aldo Vilani, iar pe locul patru s-a clasat germanul Noah Elias Mauer.

A fost a treia medalie importantă la juniori obținută de Luca Joldea, după bronzul mondial în 2021, în proba de dublu mixt, alături de Daria Haristiade și argintul european în 2022 în proba de pistol liber, 50 de metri, în cadrul Campionatelor Europene de glonț de la Wroclaw, Polonia.

Vezi și:   Programul românilor rămași la Rio: lupte și atletism

Sursa foto: Federația Română de Tir Sportiv (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...