Doamna profesoară a luat Cupa cu băieții de la „Octav Onicescu”

Doamna profesoară a luat Cupa cu băieții de la „Octav Onicescu” la Olimpiadei Liceelor McDonald’s. Daniela Badea, antrenoarea echipei masculine de fotbal a acestui liceu, l-ar alege pe Gică Popescu pentru un discurs motivațional în fața elevilor.

Gică Popescu

Specializată „la locul de muncă”, profesoara de la „Onicescu” crede că educația precară din România este cauza eșecului majorității fotbaliștilor autohtoni în ligile de elită. 

A fost o surpriză ca „Eliade” să piardă finala Olimpiadei Liceelor McDonald’s chiar pe propriul teren. Cum ați gândit meciul?

Da, a fost o întâmplare fericită, este 99% meritul băieților, pentru că eu nici măcar nu am specializarea fotbal, ci handbal. Antrenorul lor s-a pensionat și a trebuit să preiau eu echipa. Pur și simplu am vorbit cu băieții și am simțit cât de mult își doresc victoria. Sunt foarte bine pregătiți.

Câți dintre jucătorii pe care îi antrenați sunt legitimați?

Am avut în echipă 4 legitimați activi și unul care s-a retras recent din cauza unor probleme medicale, dar care are viza valabilă pe legitimație. De altfel, toate echipele au avut voie să treacă pe foaie 5 fotbaliști legitimați și alți 5 care nu practică fotbalul la acest nivel.

Doamna profesoară, mândră că antrenează copii bine educați

Cum ați reușit să vă impuneți în fața băieților? Nu prea sunt femei-antrenor în fotbal…

A fost o relație amicală, chiar nu a fost nicio problemă. Sunt copii bine educați. Și când am antrenat în handbal, eram înconjurată numai de bărbați, deci sunt obișnuită, am experiență.

Cum ar putea fi convinși mai mulți copii să se apuce de sport?

Să se creeze condiții și coerență în competiții. Este un calendar fragmentat, cu competiție ici-colo. Olimpiada Liceelor McDonald’s a atras foarte mult și prin premiile oferite, a fost o motivație consistentă, dar vii, joci, te bucuri, faci poză cu trofeul dacă îl câștigi, apoi o perioadă îndelungată nu mai ai nicio competiție.

Explicație pentru insuccesele fotbaliștilor români în străinătate

Care este explicația unui profesor pentru faptul că cei mai mulți dintre fotbaliștii români nu fac față în străinătate?

Este din cauza educației precare de aici. Se sar etape din pregătire doar de dragul de a obține rezultate imediate, nu punem accent pe evoluția firească a copilului. Mulți sportivi talentați se pierd pe drum din cauza asta.

Ce fotbalist sau fost fotbalist ați alege pentru un discurs motivațional în fața elevilor?

Pe Gică Popescu! Mi se pare un om cu coloană vertebrală, care vorbește coerent, cu toate că a avut acea problemă… Nu știu cât a fost vina lui…

După ce s-a văzut în primele două meciuri din preliminarii, ce șanse are România să se califice la Euro 2020?

Ideea este să-și dorească mai mult, iar echipa managerială să lase alte interese deoparte. În alte locuri, echipa managerială este făcută pe criterii de pricepere, la noi este formată pe baza unor interese de grup care doar speră să facă performanță.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...