Săndoi, singur la Craiova: „Sperăm la play-off”

Emil Săndoi (50 de ani) a rămas fără „jumătatea” lui, Sorin Cîrţu, care a demisionat ieri de la CS Universitatea Craiova, şi va conduce singur echipa azi, în Cupa Ligii, în meciul de la Viitorul (ora 19:00, DigiSport).

Emil Sandoi, Sorin Cirtu
Emil Sandoi, Sorin Cirtu

Săndoi a preluat în septembrie 2014, alături de Sorin Cîrțu, echipa CS Universitatea Craiova, aflată pe ultimul loc cu doar două puncte. Împreună, cei doi tehnicieni au reușit să aducă echipa pe locul 5 în clasament, având o serie de 19 partide fără înfrângere. La un an de la semnarea contractului, Sorin Cîrțu demisionează, iar Emil Săndoi rămâne unicul antrenor al Craiovei. Contactat de SPORTescu.ro, Emil Săndoi vorbește despre plecarea colegului său, dar și despre debutul mai slab al echipei în acest campionat.

De ce credeți că a plecat domnul Cîrțu?

Eu nu am asistat la discuția de ieri dimineață, pentru că plecasem cu echipa spre Constanța. Noi ne-am împărțit. El a rămas acasă cu o parte dintre jucători, care au fost și pe la națională și care au jucat mai mult în debutul ăsta de campionat, iar eu am plecat la 9 dimineața cu restul echipei spre Constanța. Deci nu am fost prezent la discuțiile care s-au purtat la club. Am vorbit la telefon cu Sorin de mai multe ori, m-a sunat și domnul Rotaru, dar nu știu exact ce s-a vorbit, că nu am fost prezent la acele discuții.

Ce probleme sunt la club?

Nu știu exact, nu aș putea să vă spun. Nu știu exact nici ce s-a întâmplat ieri.

Credeți că a fost o plecare forțată sau o despărțire amiabilă?

Din câte am înțeles, din convorbirile telefonice, a fost o despărțire pe cale amiabilă.

Se zvonea de mai mult timp că banca tehnică va fi schimbată…

Eu nu mă așteptam să plece. A fost o surpriză pentru mine. Eram cu băieții în autocar, pe autostradă, când m-a sunat și mi-a spus. Atunci am încercat să-l liniștesc, i-am spus să stăm, să treacă și acest meci și să mai discutăm, dar văd că lucrurile s-au petrecut cu o repeziciune incredibilă.

Cum v-ați înțeles cu dânsul în acest an?

Foarte bine. Noi nu am avut niciodată nicio problemă, ne-am înțeles forte bine. Nu întâmplător au fost rezultatele care au fost în campionatul trecut. Să iei un o echipă de pe ultimul loc, cu două puncte, și să o duci pe locul 5, loc de cupe europene, nu este ușor.

Dumneavoastră rămâneți la echipă?

Vă dați seama… Eu în momentul de față am plecat cu echipă la Constanța. Am mai avut discuţii și cu el despre acest aspect (n.r. – cu Sorin Cîrțu), dar fiind acum cu echipă la Constanța ar fi chiar culmea să plec.

Am vorbit cu dânsul și spunea că ar fi bine să rămâneți…

Da, asta mi-a spus și mie de mai multe ori în cursul zilei de ieri.

Cum apreciați jocul echipei în acest sezon?

Eu consider că a fost o conjunctură nefavorabilă pentru noi, în debutul acestui campionat. Vă spun sincer, au fost și unele greșeli de arbitraj în momente cheie ale jocului, pentru că noi în general am dominat și ne-am creat ocazii de gol în fiecare partidă, am avut un joc agresiv și ofensiv mereu. Au fost mulți jucători care nu au prins perioada de pregătire, mulți jucători accidentați. La începutul sezonului, am avut patru fundași, iar la un moment dat am fost nevoiți să jucăm doar cu unul, pentru că ceilalți erau accidentați. Aceste problemele s-au adunat și au reprezentat o neșansă teribilă pentru echipă. La noi, aproape de fiecare dată, ocaziile pe care le-au avut adversarii au fost fructificate. Cred că a fost o conjunctură nefavorabilă în acest debut de campionat pentru noi.

Sperați la mai mult în acest sezon?

Bineînţeles că speram mai mult și ne doream mai mult. Și în jocurile amicale, în pregătirea de vară, am avut evoluții bune, dar ăsta este fotbalul, câteodată este nedrept.

Astăzi aveți meci cu Viitorul. Sunteți pregătiți?

Da, suntem pregătiți. Ne-am deplasat aici cu un lot de jucători care oricând pot să joace titulari. Niciodată nu am făcut diferență între jucători, unii să fie titulari și alții să fie doar rezerve. Doar că unii au trecut prin perioade mai dificile, au avut accidentări, întreruperi mari, trebuiau să-și revină din punct de vedere fizic. Trebuie să recunosc că pentru noi este foarte important jocul pe care îl avem acasă cu Iașiul. Este la un timp foarte, foarte scurt, duminică, iar în eventualitatea unei victorii ne apropiem din nou de locurile de play-off.

Universitatea Craiova o întâlnește astăzi, în Cupa Ligii, pe ocupanta locului 3 în clasament, FC Viitorul, de la ora 19:00. Duminică de la ora 16:00, Craiova joacă acasă cu CSMS Iași, ocupanta locului 6 în clasamentul Ligii 1. Universitatea Craiova se află pe locul 8 în acest moment și are un total de 9 puncte.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...