România a terminat pe podium la FIS Children Trophy

România, în speță Poiana Brașov, a găzduit cea de-a doua ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy. Echipa tricoloră s-a clasat pe locul al treilea la general, după Bulgaria (locul I) și Austria (locul II).

RomâniaLa cea de-a doua ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy, desfășurată în perioada 19-20 februarie, au participat peste 100 de atleți, copii și cadeți din zece țări cu tradiție în schiul alpin.

Echipa Bulgariei s-a clasat pe primul loc în urma competițiilor desfășurate pe pârtiile masivului Postăvaru din Poiana Brașov. Austria a terminat pe locul al doilea, podiumul fiind completat de echipa țării noastre.

Din delegația României, cel mai bun rezultat a fost obținut de Alexandru-Matei Oancea, la categoria de vârstă U14, care a obținut locul doi atât proba de Slalom, cât și la Slalom Uriaș, după reprezentantul Bulgariei, Borislav Hadjistoianov.

Câștigători

La proba de Slalom Uriaș U16 băieti, primul loc a fost castigat de Austria, prin Manuel Muigg, cu un timp de 1:30:97. La o diferență de 1.80 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot un austriac, Michael Aschaber, cu timpul de 1:32:77, iar al treilea loc a fost ocupat de Kostadin Kaferinov (Bulgaria), cu 1:32:92.

La Slalom Uriaș U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Antonia Wieser, cu un timp de 1:29:02, urmată de Christina Pichler, tot din Austria, la o diferență de 1.33 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit Annei Kiss (Ungaria), cu un timp de 1:35:83.

La categoria de vârstă U14 băieți, proba de Slalom Uriaș a fost câștigată de bulgarul Borislav Hadjistoianov (47:84). La o diferență de 2.24 de secunde, pe al doilea loc, Alexandru-Matei Oancea România), cu 50:08. Iar locul al treilea a revenit, de asemenea României, prin Răzvan Trăistaru, care a reușit un timp de 51:94.

La proba de Slalom Uriaș U14 fete, Bulgaria a ocupat primul loc, prin Boiana Radeva, cu un timp de 49.83. Pe al doilea loc, la o diferență de 0.57 secunde, s-a clasat Jennifer Barbara Nagy Remetean (România), 50:40, în timp ce pe al treilea loc a fost bulgăroaica Stefani Valeva cu timpul de 52:74.

La proba de Slalom U16 băieți, Austria a câștigat primul loc, prin Manuel Muigg, care a reușit un timp de 1:29:87. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Michael Aschaber, cu 1:31:52, iar al treilea loc a fost ocupat de Kostadin Kaferinov )Bulgaria) – 1:31:90.

Bulgarii, rezultate foarte bune

La proba Slalom fete U16, primul loc a fost câștigat de Julia Zlatkova (Bulgaria), cu un timp de 1:31:25, iar la o diferență de 0.36 de secunde, s-a poziționat Christina Pichler, din Austria, cu 1:31:61. Al treilea loc a revenit Antoniei Wieser (Austria) – 1:32:14.

La proba de Slalom U14 băieți, primul loc a fost câștigat de Borislav Hadjistoianov (Bulgaria), cu 1:30:72. Al doilea loc a fost câștigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, cu 1:32:73, la o diferență de 2.01 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de Răzvan Trăistaru, tot din România, cu 1:34:43.

La proba de Slalom U14 fete, primul loc a fost ocupat de Boiana Radeva (Bulgaria) – 1:34:06, iar la o diferență de 3.67 de secunde, pe al doilea loc s-a poziționat Jennifer Barbara Nagy Remetean (România), cu 1:37:73. Pe al treilea loc s-a situat  Reggina Kaltsogianni, din Grecia, cu 1:41:84.

Reacții

„A fost una dintre cele mai bune competiții la care am participat, dacă nu cea mai bună, din calendarul FIS Children. Meritați Cupa Mondială!”, a declarat antrenorul Libanului, Martin Strba, completat căpitanul echipei Austriei, Stefan Grugger: „A fost o plăcere pentru noi să concurăm aici. Modul în care a fost organizată competiția a fost perfect. Același lucru pot spune și despre pârtie. Sunt convins că tot mai multe țări vor veni și în anul următor”.

Următoarea competiție organizată de Poiana Brașov va fi FIS Cup Open (5-6 martie). Probele la care se vor întrece schiorii participanți sunt Slalom și Slalom Uriaș.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...