România, o nouă șansă pentru schiul alpin. Premii de 20.000 de euro la seniori și competiție pentru copii în Poiana Brașov

România dă o nouă șansă schiului alpin! Mai mulți oameni cu dragoste pentru sportul alb au reușit să aducă în Poiana Brașov, pentru 5 ani la rând, FIS Children Trophy, dar și, în acest an, FIS Cup pentru seniori.

Prima ediție, defășurată anul trecut, având un succes deosebit printre participanți, copii și antrenori din Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria și, bineînțeles, din România.

Ca și anul trecut, competitorii vor primi gratuit cazare, masă și transport București – Poiana Brașov.

Premii de 20.000 de euro!

Cea de-a doua ediție va avea loc anul acesta pe 19 și 20 februarie, iar, ca noutate, la începutul lui februarie, pe 5 și pe 6, se va desfățura și o competiție de seniori, FIS Cup 2019 (la slalom și slalom uriaș – feminin și masculin), cu premii totale de 20.000 de euro. Locul 1 va primi 2500 de euro, locul 2 – 1500, iar locul 3 – 1000 de euro. Fiecare sportiv va plăti 55 de euro pe zi, cazare și demipensiune.

Cheltuielile totale pentru ambele evenimente sunt estimate la aproape 200.000 de euro, ne-a dezvăluit promotorul acestora, Ștefan Țînț, patronul Teleferic Grand Hotel – unul din sponsorii principali.

„Vrem să promovăm și să dezvoltăm sporturile de iarnă de la noi din țară, cu prioritate pentru schiul alpin. Trebuie să reintrăm în arena internaționalăși în acest sport și să câștigăm încrederea cât mai multor federații naționale. Cursa open FIS Cup este un prim pas spre integrarea în circuitul internațional al schiului alpin de la noi”, a afirmat Ștefan Țînț la conferința de presă organizată în weekend la Hotel Teleferic din Poiana Brașov.

Mihai Covaliu, prezent la eveniment

Au mai fost prezenți: Mihai Covaliu, președintele COSR, alături de George Scripcaru, primarul Braşovului, Dan Mihoc (preşedintele Federaţiei Române de Schi şi Biatlon), Dan Ghiță (președintele Comitetului de organizare), Adrian Veştea (preşedintele Consiliului Judeţean Braşov) și Roxana Cojocea (preşedintele Asociaţiei de Turism din Poiana Braşov).

„Sportul este o investiție în viitor. Sunt proiecte frumoase aici, în zona Brașovului, pe termen lung. Proiectul cel mai mare este reprezentat de Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret, pe care sper să le organizăm aici în 2024”, a declarat Mihai Covaliu.

România a găzduit în 2013 Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European, pentru care au fost construite mai multe baze sportive în Brașov, Predeal, Poiana Brașov, Râșnov și Fundata.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...