Cadeții români au câștigat șase medalii la Europenele de Box

Cadeții români au pus mâna pe șase medalii la Campionatele Europene de Box din Sarajevo, destinate sportivilor născuți în 2007 și 2008.

cadetii
Foto: Pagina de facebook FR Box

România a câștigat șase medalii la Campionatele Europene de Box pentru cadeți – două de argint și patru de bronz.

În finală, Alexandru Suvache (54 kg) a pierdut cu ucraineanul Ivan Bezuglîi, iar Radu Simion (66 kg) a cedat în fața rusului Savva Morozov. Cei doi au fost medaliați cu argint.

Alexandru Magdalin (52 kg) a terminat pe locul trei în urma înfrângerii din semifinale în fața rusului Platon Kozlov și s-a ales astfel cu medalia de bronz.

Bogdan Trifu (57 kg) a încheiat competiția pe aceeași poziție după ce a pierdut în penultimul act cu ucraineanul Anatolly Begunov.

Leon Majer (90 kg) a fost învins de moldoveanul Pavel Zavalisin și s-a clasat pe locul al treilea.

Singura fată din lot a luat bronz

Mirela Cojocaru (48 kg), singura fată din lotul României pentru această competiție, a cedat în semifinala cu ucraineanca Marija Panasenko și a obținut o medalie de bronz.

Cea mai recentă ediție a Campionatelor Europene de Box pentru cadeți a avut loc în capitala Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, și s-a desfășurat în perioada 12-20 august. Inițial programată în 2020, a fost mutată un an mai târziu din cauza pandemiei.

Conform Asociației Internaționale de Box (AIBA), la startul competiției s-au aflat 289 de pugiliști (209 la masculin și 80 la feminin) din 25 de țări – Albania, Armenia, Belarus, Bosnia & Herțegovina, Cehia, Croația, Estonia, Georgia, Grecia, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Vezi și:   Păcăliţii din Liga 1 şi păcălicii FRF

Cadeții Români au fost conduși la Sarajevo de patru antrenori: Gheorghe Napoleon, Doru Neamțu, Georgian Anghel și Radu Zarif. În componența lotului au intrat 16 pugiliști, dintre care 15 băieți și o fată.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...