Pilotul român Jacopo Hosciuc a triumfat la Assen, în Northern Talent Cup

Pilotul român Jacopo Hosciuc a triumfat în cursa de la Assen (Olanda), din cadrul Northern Talent Cup, competiție din care se aleg viitorii piloți de MotoGP.

pilotul

Duminică, 15 august, pilotul român a fost primul care a trecut linia de sosire în cursa de la Assen, din cadrul competiției Northern Talent Cup (motociclism viteză pe circuit juniori).

Pe poziția secundă a terminat maghiarul Kevin Farkas (Agria Racing Team), iar podiumul a fost completat de neamțul Noel Willemsen (MCA Racing Team).

Conform paginii web a celor de la Northern Talent Cup, scopul lor este să le ofere piloților din țări aflate în Europa Nordică și Centrală oportunități de a-și urma visul de a deveni profesioniști. Este o competiție suport pentru Campionatul Mondial de motociclism viteză, MotoGP, și pentru Campionatul Mondial de Superbike, fiind organizată de Dorna.

Pilotul e susținut de tatăl său

De mai bine de douăzeci de ani, tatăl lui Jacopo, Adrian Hosciuc, trăiește în Italia. El este cel care a fondat HOS Racing Team, structură românească la care aderă fiul său.

În vârstă de 15 ani, tânărul pilot cu origini maramureșene s-a născut la Roma. S-a îndrăgostit de motociclete după ce a condus una pe un traseu din capitala italiană, la doar patru ani.

La 13 ani, Jacopo Hosciuc a fost vicecampion la clasa PreMoto3 cu motoare în doi timpi, în campionatul italian de motociclism viteză (2018).

foto: Facebook/Hos Racing Team

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...