Irina Begu, aproape de Simona Halep

Irina Begu e aproape de Simona ca valoare, fiind una dintre performerele ultimelor două săptămâni în tenisul mondial, chiar dacă nu a câștigat niciunul dintre turneele la care a participat.

aproape

 

Sfertul de finală de la Madrid și semifinala de la Roma, adunate și ținând cont că au venit una după alta, la o perioadă mică de timp, îmi par foarte aproape ca și performanță de câștigarea turneului din capitala Spaniei, realizată de Simona Halep.

Vorbim în primul rând despre constanță, despre valoare și despre un mental foarte puternic. Am redat într-un articol precedent părerea Irinei în privința importanței psihologului în tenisul actual, importanță pe care mulți sportivi români nu o conștientizează încă.

Irina a ajuns într-un moment de maturitate și cred că are potential de a urca în primele 20, acum e pe 28, și chiar în primele 10 jucătoare ale lumii. Am urmărit-o atât la Madrid, cât și la Roma, are un serviciu foarte bine plasat și destul de puternic, tehnica de lovire a mingii e impresionantă, biciuiește în plin și foarte repede și, nu în ultimul rând, e o luptătoare, se agață de orice șansă, cât de mică, în ghem și în set.

Victoria de la Roma împotriva Azarenkăi i-a confirmat ascensiunea și faptul că se poate lupta și poate câștiga împotriva jucătoarelor din Top 10. Meciul cu Serena, din semifinale, i-a arătat excat unde se află, a făcut un prim set foarte bun, a mers până la 4-4, dar a pierdut la detalii, iar apoi setul doi nu a mai contat. Sfertul de finală cu Simona Halep de la Madrid a fost și el echilibrat. Irina chiar o demoralizase pe Simona în setul doi, câștigat clar, cu 6-0.

Toate cele de mai sus mă determină să affirm că Irina Begu este, în acest moment, foarte aproape, ca valoare, de Simona Halep și de jucătoarele din Top 10 mondial. Și este extrem de benefic pentru tenisul feminin românesc că are acum două fete care se pot bate pentru sferturile, semifinalele și finalele marilor turnee.

Sperăm să le vedem pe amândouă cât mai sus la Roland Garros, de pe 22 mai încolo, și, de ce nu, măcar una dintre ele să joace o semifinală. Iar de aici se poate orice, pentru că fetele noastre au valoare!

Credit foto: digisport.ro

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...