Irina Begu e româncă?

Asta nu ni se întâmplă nouă, Begu chiar e româncă? Pe bune, e ireal ce a făcut fata asta. Dați-mi două palme, probabil sunt mulți care vor s-o facă, treziți-mă, spuneți-mi cu toții, în cor, că e adevărat. Cum să revină o româncă de la 0-5 în decisiv și să câștige cu 6-4, 1-6, 7-6?

Irina Begu.Am văzut-o pe Irina după ce a pierdut setul doi, era căzută, învinsă, plecată deja spre hotel. Nu mai părea acolo, la Miami, se gândea deja la următorul turneu. În fața ei era o nemțoaică  (Sabine Lisicki), m-am săturat eu de atâtea povești cu germani care luptă până la capăt, care nu se dau învinși niciodată, nici în ultima secundă sau la ultima minge. Acum a fost rândul nostru!

Irina a început tenisul în Germania, când mergea în vacanțe la mătușa ei. A fost o joacă, a luat racheta și a dat cu mingea de perete ore în șir. Apoi zile, săptămâni și abia apoi s-a apucat de tenis. Deci e nemțoiacă, v-am spus eu că nu e româncă! Are școala lor, ce să mai, altfel nu se putea! Vă zic eu! Nu există român să facă asta. Și totuși… Irina Begu e româncă de-a noastră!

Am văzut chiar ieri, culmea coincidenței, un video cu Irina susținând un curs la Sports Business Academy în București. Printre altele, a vorbit despre importanța mentalului în sport și în tenis în special. Spunea că a realizat asta acum vreo doi ani, când și-a și angajat un psiholog în staff-ul său.

Spre deosebire de Irina, Simona Halep nu a luat un specialist de acest gen în echipa sa. Și câtă nevoie are de așa ceva!

Vezi și:   Mihai Leu, învingător în lupta cu cancerul: „Mă simt bine, am învățat multe din experiența asta”

Sunt convins că e și meritul psihologului în această victorie fantastică a Irinei Begu. Dar ce a reușit românca noastră cu mental de german ține în primul rând de ea, de educația pe care a primit-o de mică, de modul cum s-a format la juniori și de modul cum a reușit să treacă apoi la seniori și să ajungă pe un excelent loc 35 mondial.

Bravo, Irina! M-ai convins că și românii pot să se mobilizeze în momente dificile. M-ai convins, româncă-germană ce ești!

Credit foto: Cosmin Iftode / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...