Gabriel Stan a adus prima medalie de aur pentru România la CE de lupte U17

Gabriel Stan a adus prima medalie de aur pentru România la CE U17 de lupte. În Sala Polivalentă din București, luptătorul român a trecut în finala categoriei 92 kg, la greco-romane, de polonezul Sebastian Warchol.

gabriel stan

Finala dintre Gabriel Stan și Sebastian Warchol n-a avut istoric, sportivul nostru reușind să se impună cu 8-0, prin superioritate tehnică!

„Imnul României a răsunat din nou în fața unei săli întregi, de data aceasta chiar la București! Stan Gabriel a reușit să aducă României prima medalie de aur la Campionatul European U17, de la București”, a precizat Federația Română de Lupte pe Facebook.

„Un meci superb făcut de sportivul nostru, care a dovedit o ambiție de fier, luptând cu inima pentru toți cei prezenți”, a notat Federația Română de Lupte.

Premierea a fost efectuată de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și de Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte.

România participă cu 30 de sportivi

Până la a lupta pentru medalia de aur, Gabriel Stan a trecut în optimi de armeanul Grişa Voskanian, în sferturi l-a învins pe turcul Lokman Gul, iar în semifinale s-a impus în fața germanului Darius Kiefer.

Campionatele Europene de lupte rezervate cadeţilor (U17) sunt programate în perioada 13-19 iunie la Sala Polivalentă din Bucureşti.

La această competiție, România participă cu un lot format din 30 de sportivi.

Sursa foto: Federația Română de Lupte (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...