Echipa de fete a României, aur la Europeanul de tenis de masă U19

Echipa de fete a României a câștigat Campionatul European de tenis de masă U19, iar băieții s-au clasat pe locul 3, cucerind medaliile de bronz!

echipa feminina
Foto: Facebook FR Tenis de Masă

Echipa feminină a României a triumfat la Campionatul European U19 de tenis de masă, după ce a învins în finală selecționata similară a Rusiei, cu un scor perfect, 3-0. Rezultatul din ultimul act a fost adus prin victoriile Ioanei Sîngeorzan (3-1 cu Elizabet Abraamian), Elenei Zaharia (3-0 cu Liubov Tentser) și Lucianei Mitrofan (3-0  cu Natalia Malinina).

Echipa de fete, victorii pe linie!

Campionatul European a debutat pe 18 iulie, în Varazdin (Croația), și a găzduit 36 de naționale feminine, la categoria U19.

România a avansat cu maximum de puncte din grupa B, după ce a învins Ucraina (3-0), Belarus (3-1) și Slovenia (3-1). Pe tabloul principal, tinerele noastre sportive au trecut în optimi de Norvegia (3-0), în sferturi de Ungaria (3-1), în semifinale de Turcia (3-0), iar, în ultimul act, au triumfat în fața Rusiei (3-0).

Pentru România (feminin) au evoluat Elena Zaharia (9 meciuri), Ioana Sîngeorzan (7), Luciana Mitrofan (6), Adela Struna (1), în timp ce Evelyn Ungvari a fost rezervă neutilizată.

În competiția băieților, au participat 39 de țări. Echipa noastră și-a început parcursul în grupa E, din care a mers mai departe cu maximum de puncte, în urma victoriilor cu Grecia (3-0) și San Marino (3-0). În meciul de baraj, România a trecut de naționala Danemarcei, scor 3-0. Pe tabloul principal au urmat victoriile din optimi (3-0 cu Portugalia) și din sferturi (3-1 cu Italia). Selecționata noastră a cedat în semifinale, contra Poloniei (0-3), dar a reușit o victorie în finala mică, cu Spania (3-1), și a terminat pe locul trei european, la juniori.

Vezi și:   Campioana de la tenis de masă e a doua pe clasă la învățătură!

Darius Movileanu a jucat 9 meciuri

Pentru România (masculin) au evoluat: Darius Movileanu (9 meciuri), Eduard Ionescu (7) și Andrei Istrate (7). Andrei Tomică și Mihai Roșca au fost rezerve neutilizate.

Echipele României U19 au fost îndrumate de cinci antrenori – Mădalin Ionașcu, Alexandru Gheorghe, Ionuț Seni, Felicia Coneschi, Elena Sebe. Ambele reprezentative s-au calificat la Campionatul Mondial pentru juniori.

Campionatul European Gazprom organizează alte două competiții, pentru echipele U15 la fete și băieți. Competiția va debuta pe 27 iulie, conform Federației Române de Tenis de Masă.

La masculin, România U15 e repartizată în grupa A, alături de Suedia, Croația și Portugalia, iar la feminin – în grupa C, din care mai fac parte Rusia, Polonia și Turcia.

Delegația noastră trimite patru sportivi la masculin (Iulian Chiriță, Dragoș Bujor, Horia Ursuț, Luca Oprea) și patru la feminin (Bianca Mei-Roșu, Ioana Băiașu, Cristina Sîngeorzan, Alesia Sferlea), care sunt pregătiți de Emilian Bulbuc, Marian Filipaș și Anamaria Sebe.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...